Rommirusinakakku

Rommirusinakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Rommirusinakakku

Rommirusinakakku

Kaneliset tiikerin raidat ja rommin maustamat rusinat maistuvat talven juhlien ja viikonloppujen kahvikakussa. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota huoneenlämpöisenä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
24 h
uunissa
55 min
Yhteensä
25 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset20 viipaletta

20 viipaletta
200 g
n. 1 rkl
korppujauhoja
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Rommirusinat

1 ½ dl
rusinoita
½ dl
rommia
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin rommirusinat. Yhdistä ainekset ja anna maustua huoneenlämmössä useampi tunti tai yön yli. Voit myös kuumentaa ainekset mikrossa n. 1 min tai kunnes neste kiehuu. Sekoita ja jätä maustumaan, kunnes ne lisätään taikinaan.
  2. Ota voista nokare ja voitele sillä 1,8 litran rengasvuoka. Korppujauhota pinta.
  3. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja kananmunat.
  4. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita kunnes tasaista, älä vaivaa. Lisää lopuksi rommirusinat liemineen, sekoita.
  5. Lusikoi kolmannes taikinasta kakkuvuokaan. Painele lusikalla taikinaan vana ja levitä siihen kanelikreemiä. Lisää päälle n. puolet jäljellä olevasta taikinasta. Tee toinen kreemiraita. Lisää loppu taikina, tasoita pinta ja nosta taikinaa hieman vuoan reunoja kohti. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin raidat hieman sekoittuvat.
  6. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 55 min tai kunnes kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali.
  7. Anna jäähtyä 5 min ennen kumoamista. Kun kakku on jäähtynyt, peitä ja anna kakun tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
334 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.