Vaniljainen AURA täytekakku

Vaniljainen AURA täytekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vaniljainen AURA täytekakku

Vaniljainen AURA täytekakku

Sinihomejuustoa on totuttu tarjoilemaan niin suolaisten keksien kuin makeiden tarjottavien kanssa (hillot, piparkakut, hedelmät). Mutta oletko kokeillut, miltä vanilja ja AURA yhdessä maistuvat? Tässä kakussa nämä maut sulautuvat hienovaraisesti yhteen ja piparkakku toimii maun viimeistelyssä.

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
3 h
jäähdytys
1 h
uunissa
45 min
Yhteensä
5 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset14 annosta

14 annosta
4 (koko L)
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
1 rasia (200 g)
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl (á 3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
1 prk
1 pkt ( 170 g)

Kostutukseen

½ - 1 dl

Kuorrutus ja reunat

1 prk (200 g)
1 ¼ dl (à 3,3 dl)
piparkakkuja

Koristeluun esim.

vihreitä marmeladikuulia
rosmariinia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Oivariini, sekoita sen verran että tasaista.
  3. Sekoita jauho-leivinjauhoseos vaahtoon nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 45 min.
  5. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat tarvittaessa esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku ja leikkaa kolmeen osaan. Levitä osat pöydälle.
  6. Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi.
  7. Lisää kostutetun pohjakakkulevyn päälle puolet vaniljakreemistä ja puolet vaahdosta. Levitä päälle ½ pakettia viipaloitua AURA juustoa. Nosta kakkulevy päälle ja valmista toinen kerros samaan tapaan.
  8. Nosta kakkukansi päälle painele kevyesti paikalleen. Kostuta.
  9. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä useampi tunti tai seuraavaan päivään.
  10. Kuorrutus ja piparireunus

  11. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle, reunat voit halutessasi jättää ilman kuorrutusta. Painele piparkakut reunoille.
  12. Koristele kakku esim. AURA juustolla, marmeladimakeisilla ja/tai rosmariinin oksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.