
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl hunajaa
- 3 isoa kananmunaa
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl spelttijauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Täyte
-
1 prk (380 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
Kostutusliemi
- 1 dl sitruunamehua
- ½ dl vettä
Hunajakenno
- 1 dl sokeria
- ¼ dl hunajaa
- ¼ dl vettä
- 1 tl ruokasoodaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä väkiviinaetikka. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min. Anna levyn jäähtyä.
- Vaahdota smetana ja vaniljakreemi kuohkeaksi.
- Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan. Halkaise levyt.
- Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta levyt sitruunamehu-vesiseoksella. Lado levyt kerroksittain ja laita täytettä jokaisen levyn päälle ohuelti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
- Riko hunajakenno (ks. ohje alla) kakun koristeeksi.
- Viimeistele kakku halutessasi syötävillä kukilla.
Hunajakenno
- Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on 135-asteista. Käytä lämpömittaria.
- Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle vuokaan. Jäähdytä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
45,1 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa