Hunajakakku

Hunajakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Hunajakakku

Aromikas hunajakakku täytetään täyteläisellä smetanalla, kostutetaan kirpakalla sitruunamehulla ja koristellaan rapealla hunajakennolla. Tämä kakkujen klassikko kannattaa todellakin ottaa omaan ohjelmistoon!

Valmistusaika

Työaika
45 min
tekeytyminen
8 h
Yhteensä
8 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset15 annosta

15 annosta
100 g
2 dl
hunajaa
3 isoa
kananmunaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
spelttijauhoja
2 tl
ruokasoodaa

Täyte

1 prk (380 g)
Valio smetanaa
1 prk (200 g)

Kostutusliemi

1 dl
sitruunamehua
½ dl
vettä

Hunajakenno

1 dl
sokeria
¼ dl
hunajaa
¼ dl
vettä
1 tl
ruokasoodaa

Ohje

  1. Sulata voi ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä väkiviinaetikka. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min. Anna levyn jäähtyä.
  3. Vaahdota smetana ja vaniljakreemi kuohkeaksi.
  4. Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan. Halkaise levyt.
  5. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta levyt sitruunamehu-vesiseoksella. Lado levyt kerroksittain ja laita täytettä jokaisen levyn päälle ohuelti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  6. Riko hunajakenno (ks. ohje alla) kakun koristeeksi.
  7. Viimeistele kakku halutessasi syötävillä kukilla.
  8. Hunajakenno

  9. Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on 135-asteista. Käytä lämpömittaria.
  10. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle vuokaan. Jäähdytä.
Vinkki

Vinkki

Kakun voi hyvin pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
293 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.