Siirry sisältöön
Hunajakakku

Hunajakakku

Aromikas hunajakakku täytetään täyteläisellä smetanalla, kostutetaan kirpakalla sitruunamehulla ja koristellaan rapealla hunajakennolla. Tämä kakkujen klassikko kannattaa todellakin ottaa omaan ohjelmistoon!

Hunajakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl hunajaa
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl spelttijauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Täyte

  • 1 prk (380 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon

Kostutusliemi

  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ dl vettä

Hunajakenno

  • 1 dl sokeria
  • ¼ dl hunajaa
  • ¼ dl vettä
  • 1 tl ruokasoodaa

Ohje

  1. Sulata voi ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä väkiviinaetikka. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min. Anna levyn jäähtyä.
  3. Vaahdota smetana ja vaniljakreemi kuohkeaksi.
  4. Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan. Halkaise levyt.
  5. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta levyt sitruunamehu-vesiseoksella. Lado levyt kerroksittain ja laita täytettä jokaisen levyn päälle ohuelti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  6. Riko hunajakenno (ks. ohje alla) kakun koristeeksi.
  7. Viimeistele kakku halutessasi syötävillä kukilla.

Hunajakenno

  1. Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on 135-asteista. Käytä lämpömittaria.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle vuokaan. Jäähdytä.

Vinkki

Kakun voi hyvin pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 45,1 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search