Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.9
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl hunajaa
- 3 isoa kananmunaa
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl spelttijauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Täyte
-
1 prk (380 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
Kostutusliemi
- 1 dl sitruunamehua
- ½ dl vettä
Hunajakenno
- 1 dl sokeria
- ¼ dl hunajaa
- ¼ dl vettä
- 1 tl ruokasoodaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä väkiviinaetikka. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min. Anna levyn jäähtyä.
- Vaahdota smetana ja vaniljakreemi kuohkeaksi.
- Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan. Halkaise levyt.
- Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta levyt sitruunamehu-vesiseoksella. Lado levyt kerroksittain ja laita täytettä jokaisen levyn päälle ohuelti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
- Riko hunajakenno (ks. ohje alla) kakun koristeeksi.
- Viimeistele kakku halutessasi syötävillä kukilla.
Hunajakenno
- Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on 135-asteista. Käytä lämpömittaria.
- Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sooda joukkoon. Soodan lisäys kuohauttaa seoksen. Kaada kuohuva seos leivinpaperin päälle vuokaan. Jäähdytä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
45,1 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.