Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin täytekakku

Kesä on tuloillaan, ja se merkitsee myös luumumarjakauden alkua! Jos olet persikan ystävä, tämä kakku on juuri sinua varten! Mehevä kakkupohja täytetään kirpeänmakealla persikkacurdilla ja pehmeällä mascarpone-kermavaahdolla. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja hedelmillä ja luo kakkupöydän kaunotar.

Satokausikalenterin täytekakku
Satokausikalenterin täytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • ⅔ rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 2 g sitruunan kuoriraastetta
  • 125 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2½ dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 3 kananmunaa

Persikkacurd

  • 2¼ dl
    persikoita
  • Voit kokeilla myös:
  • 2¼ dl säilykepersikoita
  • 1 keltuainen
  • ¾ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 25 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Valkosuklaa-kermavaahtotäyte ja kuorrutus

  • 4 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 250 g mascarponea
  • 150 g valkosuklaata

Koristeluun ja kakun täyttämiseen

  • 2 dl Persikoiden sokerilientä
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 2
    persikkaa
  • Voit kokeilla myös:
  • nektariinia
  • 0 kg Valkosuklaakarkkeja

Ohje

Kakkupohja

  1. Napsauta uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa noin Ø 20 cm kokoinen irtopohjavuoka.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Mitta kulhoon kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste.
  3. Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja mittaa joukkoon maito. Lisää sekaan jäähtynyt voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää kuivat aineet maitoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Persikkacurd

  1. Pese persikat huolellisesti. Poista kivi ja leikkaa persikat pieniksi paloiksi. Lisää persikat ja sitruunamehu kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia tai kunnes ovat täysin pehmeitä. Soseuta persikat. Jos haluat täysin sileän persikkacurdin voit tässä vaiheessa siivilöidä persikkasoseen.
  2. Lisää kananmunan keltuainen, sokeri ja maissitärkkelys persikkasoseen joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä samalla koko ajan sekoittaen. Curd on valmista, kun seos pulpahtaa ja muuttuu paksuksi. Lisää kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on täysin sulanut curdin sekaan. Siirrä persikkacurd kulhoon ja anna jäähtyä täysin.

Valkosuklaa-kermavaahto

  1. Laita mascarpone kulhoon ja anna lämmetä huoneenlämmössä noin 15–30 min. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetki. Notkista mascarpone. Lisää valkosuklaa mascarponen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.
  2. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone-valkosuklaaseos. Siirrä noin puolet vaahdosta pursotinpussiin. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja kakkulautaselle. Kostuta kakkupohja mehulla tai laimennetulla säilykepersikoiden sokeriliemellä.
  2. Leikkaa mansikat ja persikat pieniksi paloiksi. Jätä muutama mansikka ja persikka siivu kakun koristeluun. Pursota mascarponevaahdosta noin 2 cm paksu seinä kakkupohjan reunalle. Täytä keskelle jäävä aukko persikkacurdilla ja lisää curdin päälle puolet persikka- ja mansikkapaloista.
  3. Nosta toinen kakkupohja päälle täytä samoin. Nosta kansilevy päälle. Ota noin 2 dl mascarponevaahtoa talteen koristelua varten. Levitä loput mascarponevaahdosta kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla.
  4. Värjää halutessasi koristeluun tarkoitettu mascarponevaahto ja siirrä vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikka- ja persikkasiivuilla. Viimeistele valkosuklaakarkeilla. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 24,3 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valkosuklaakarkkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search