Siirry sisältöön
Satokausikalenterin päärynä-goudajuustotortut
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin päärynä-goudajuustotortut

Tässä tulee perinteisen joulutortun haastaja! Jouluna herkutellaan suolaisenmakeilla juusto-päärynätortuilla. Makean ja vaniljaisen päärynähillon kaveriksi sopii erinomaisesti Valio Luomu™ gouda juusto.

Satokausikalenterin päärynä-goudajuustotortut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (à 500 g) voitaikinalevyjä
  • 1 (luomu)kananmunaa, voiteluun

Juustotäyte

Päärynähillo

  • 300 g päärynää
  • 1¾ dl hillosokeria
  • 0 kg puolikkaan sitruunan mehu
  • ½ vaniljatankoa

Ohje

Päärynähillo

  1. Valmista hillo. Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi päärynät ja siirrä kattilaan. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tahnamainen sisus kattilaan. Lisää joukkoon myös vaniljatangon kuori. Kuumenna seos höyryäväksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keittele hiljalleen 10 minuuttia, siirrä pois hellalta ja anna jäähtyä täysin. Poista vaniljatanko.

Juustotäyte

  1. Valmista juustotäyte. Mittaa kulhoon Valio tuorejuusto. Raasta Valio Luomu™ Gouda hienoksi raasteeksi ja sekoita tuorejuuston sekaan.

Tortut

  1. Täytä tortut. Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeiden mukaan. Puolita taikinalevyt neliöiksi. Lisää lusikallinen juustotäytettä neliön keskelle sekä nokare jäähtynyttä hilloa. Taittele tortut. Kerää neliön kulmat yhteen ja nipistä tiiviisti kiinni. Painele kiinni myös taikinaan muodostuneet kolot, jotta täyte ei pääse valumaan ulos. Käännä nyytti ympäri, sileä puoli ylöspäin. Viillä taikinaan kahdeksan viiltoa muodostaen kahdeksan sakaraa. Nipistele sakaroiden päät teräviksi. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolikkaan sitruunan mehu
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search