Lohipasteijat

Lohipasteijat

3 h 12 min
keskitaso
334 kcal / 100g
3
5

Savulohella, riisillä ja munalla täytetyt pasteijat ovat klassikko, joka maistuu vuodesta toiseen.

Ainekset

30 kpl
1 prk (250 g)
250 g
4 dl (250 g)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

½ dl
pitkäjyväistä riisiä
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
kananmuna keitettynä
½ dl
hienonnettua tilliä
suolaa
valkopippuria myllystä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita rahka ja voi. Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kääri paketiksi. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
  2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Hienonna lohi ja muna. Sekoita täytteen aineet keskenään ja tarkista maku.
  3. Kaaviloi taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla (halkaisija 8 - 10 cm) pieniä kiekkoja. Nosta niille täytettä. Kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat huolella.
  4. Voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
334 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
23 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)