Rukiiset sipulinyytit

Rukiiset sipulinyytit

1 h 15 min
keskitaso
282 kcal / 100g
0
0

Rukiinen voitaikinapohja tekee maittavan kuoren sipulitäytteelle. Nämä leivonnaiset voi pakastaa, joten ne voi tehdä hyvin etukäteen esim. juhlia varten.

Ainekset

32 nyyttiä

Taikina

250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
ruisjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 dl

Täyte

½ (150 g)
purjoa
3 - 4 (350 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1
porkkana
1 - 2 rkl
½ rkl
siirappia
½ tl
suolaa
150 g

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Lisää huoneenlämpöiseen voihin jauhot seoksena. Nypi murumaiseksi.
  2. Lisää piimä. Sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Viipaloi puhdistettu, halkaistu purjo. Leikkaa kuoritut, puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Jos lisäät myös porkkanan, vuole se ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
  4. Paista kasvikset kevyesti voissa pannulla. Mausta siirapilla ja suolalla.
  5. Nosta pannu levyltä. Raasta juusto ja lisää se jäähtyneeseen sipuliseokseen.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 10 cm) paloja.
  7. Laita palojen keskelle täytettä. Nipistä nyytit kiinni.
  8. Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
  9. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min tai kunnes nyytit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
  10. KORISTELUIDEA

  11. Kiedo pitkä ruohosipuli solmuksi nyytin ympärille juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
18 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
181 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)