
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
Täyte
- ½ (150 g) purjoa
- 3-4 (350 g) sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ rkl siirappia
- ½ tl suolaa
-
150 g
Valio Polar® juustoaValio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
Voiteluun
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Lisää huoneenlämpöiseen voihin jauhot seoksena. Nypi murumaiseksi.
- Lisää piimä. Sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Viipaloi puhdistettu, halkaistu purjo. Leikkaa kuoritut, puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Jos lisäät myös porkkanan, vuole se ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
- Paista kasvikset kevyesti voissa pannulla. Mausta siirapilla ja suolalla.
- Nosta pannu levyltä. Raasta juusto ja lisää se jäähtyneeseen sipuliseokseen.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 10 cm) paloja.
- Laita palojen keskelle täytettä. Nipistä nyytit kiinni.
- Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min tai kunnes nyytit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
KORISTELUIDEA
- Kiedo pitkä ruohosipuli solmuksi nyytin ympärille juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
280 kcal
Proteiini
8,2 g
Hiilihydraatti
21,2 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa