Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rukiiset sipulinyytit

Rukiinen voitaikinapohja tekee maittavan kuoren sipulitäytteelle. Nämä leivonnaiset voi pakastaa, joten ne voi tehdä hyvin etukäteen esim. juhlia varten.

Rukiiset sipulinyytit
Rukiiset sipulinyytit

Ainesosat

nyyttiä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l

Täyte

  • ½ (150 g) purjoa
  • 3-4  (350 g) sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • porkkana
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ rkl siirappia
  • ½ tl suolaa
  • 150 g
    Valio Polar® juustoa
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
    Valio Polar® Kevyen kevyt 5 % e600 g

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Lisää huoneenlämpöiseen voihin jauhot seoksena. Nypi murumaiseksi.
  2. Lisää piimä. Sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Viipaloi puhdistettu, halkaistu purjo. Leikkaa kuoritut, puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Jos lisäät myös porkkanan, vuole se ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
  4. Paista kasvikset kevyesti voissa pannulla. Mausta siirapilla ja suolalla.
  5. Nosta pannu levyltä. Raasta juusto ja lisää se jäähtyneeseen sipuliseokseen.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 10 cm) paloja.
  7. Laita palojen keskelle täytettä. Nipistä nyytit kiinni.
  8. Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
  9. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min tai kunnes nyytit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.

KORISTELUIDEA

  1. Kiedo pitkä ruohosipuli solmuksi nyytin ympärille juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 21,2 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search