Mustaherukka-tuorejuustopasteijat

Mustaherukka-tuorejuustopasteijat

Mustaherukka taipuu mainiosti makean pasteijan täytteeksi, sillä sen hapokkuus on omiaan tekemään näistä leivonnaisista yllättävän raikkaita.

1 h 20 min
keskitaso
344 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta

Taikina

150 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rasia (200 g)

Täyte

1 rasia (200 g)
100 g
mustaherukoita
2 tl
perunajauhoja

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Taikina

  2. Kuutioi jääkaappikylmä voi kulhoon. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  3. Lisää murun joukkoon tuorejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli taikina jää tarttuvaksi, lisää hiukan (n. 1/2 dl) vehnäjauhoja. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1/2 h.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa 12 osaan (10 x 10 cm).
  5. Täyte

  6. Jaa tuorejuusto taikinaneliöiden keskelle. Painele tuorejuuston päälle perunajauhotetut mustaherukat.
  7. Sulje pasteijat kolmioiksi: Kasta neliöiden reunat kananmunalla ja taita vastakkaiset kulmat yhteen. Painele reunat napakasti.
  8. Voitele pasteijat munalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.
  9. Tarjoa jäähtyneenä kahvin tai teen kanssa. Pasteijat voi pakastaa.

Vinkki

Voit koristella pasteijat esim. kuivatuilla granaattiomenan siemenillä tai marjoilla. Painele siemenet juuri uunista tulleiden, kuumien pasteijoiden pinnalle. Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
344 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›