Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin mustikka-puolukkajuustokakku

Silkkisen sileä mustikka-puolukkajuustokakku vie kielen mennessään. Sesongissa oleva puolukka yhdistettynä Valio Luomu™ mustikkakeittoon antaa kakulle makean-kirpeän säväyksen, joka sopii täydellisesti täyteläisen juustokakkutäytteen kanssa. Marmoroitu pinta tekee kakusta myös kauniin katsottavan.

Satokausikalenterin mustikka-puolukkajuustokakku
Satokausikalenterin mustikka-puolukkajuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Täyte

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g
    Valio Luomu™ voita sulatettuna
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • ripaus suolaa

Marjacoulis

  • 1 dl puolukoita, tuore tai pakaste
  • 1 dl
    Valio Luomu™ mustikkakeittoa
    Valio Luomu™ mustikkakeitto sisältää reilusti luomumetsämustikoita ja se on makeutettu luomusokerilla. Luomuluonnonmarjat kerätään ainoastaan luonnonmukaisen…
    Valio Luomu™ mustikkakeitto 750 g
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Aloita valmistamalla marjacoulis. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja anna kiehahtaa. Siivilöi ja painele puolukoita siivilää vasten niin, että saat puolukoiden mehun talteen. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, jotta seos hieman paksuuntuu. Kaada coulis kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Vuoraa noin 30x20 cm kokoinen vuoka huolellisesti leivinpaperilla. Laita sivuun odottamaan.
  3. Valmista seuraavaksi pohja. Sulata voi ja murskaa digestivekeksit mahdollisimman pieneksi muruksi. Voit käyttää apuna esimerkiksi kaulinta tai monitoimikonetta. Lisää voisula ja suola keksimurun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada keksimuru-voiseos vuokaan ja painele pohjalle tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään sillä välin kun valmistat täytteen.
  4. Mittaa 3 dl kermaa kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja vaniljatahna. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti sekaisin.
  5. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Kaada 1 dl kermaa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila hellalta ja sulata joukkoon pehmenneet liivatelehdet.
  6. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto seokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
  7. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto nuolijalla nostellen kunnes täyte on tasaista. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
  8. Levitä täysin jäähtynyttä marjacoulista (noin 3 rkl) täytteen päälle. Tee täytteeseen kuvioita pyörivin liikkein hammastikulla tai veitsellä marmorikuvion aikaansaamiseksi. Toista muutamia kertoja niin että pinta on kauniin vaalean lila. Lisää noin 1–2 rkl marjacoulista ja toista kunnes olet saanut kauniin marmoroidun pinnan.
  9. Peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Kun kakku on hyytynyt nosta kakku varovasti vuoasta. Leikkaa paloiksi ja tarjoile. Kakku säilyy jääkaapissa peitettynä muutaman päivän.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 22,7 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 14,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search