Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin juustopiirakka ja kyssäkaalia

Hyvät makuparit kyssäkaalille on omenat, päärynät ja juustot. Kyssäkaalicarpaccio on siis loistava lisuke vaikkapa juustotarjottimelle tai täyteläiselle juustopiirakalle, jossa maistuu Valio Luomu™ maasdam juusto. Maasdam on hieman makea ja pähkinäinen ja sopii ihanasti piirakan täytteeksi.

Satokausikalenterin juustopiirakka ja kyssäkaalia
Satokausikalenterin juustopiirakka ja kyssäkaalia

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 140 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kylmää vettä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 1 pkt (à 325 g)
    Valio Luomu™ maasdam juustoa
    Valio Luomu™ maasdam juusto valmistetaan kotimaisesta luomumaidosta Valion Joensuun juustolassa. Maultaan se on hieman makea…
    Valio Maasdam e325 g, luomu
  • 4 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 5 (luomu)kananmunaa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tl mustapippuria
  • ripaus suolaa

Kyssäkaalicarpaccio

  • 1 kg kyssäkaalia
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 0 kg tuoreita yrttejä kuten timjamia ja versoja koristeluun

Ohje

  1. Valmista pohja: Sekoita vehnäjauhot, voi, kylmä vesi ja ripaus suolaa kulhossa taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi kiekoksi ja painele se tiukasti piirakkavuokaan. Pakasta taikinaa noin tunti. Esipaista piirakkapohjaa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
  2. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Valmista täyte: Raasta Valio Luomu™ maasdam juusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita isossa kulhossa kananmunat, kerma, mausteet ja juustoraaste. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  3. Paista uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
  4. Valmista kyssäkaalicarpaccio: Kuori ja siivuta kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kyssäkaalisiivujen päälle. Asettele kyssäkaalisuikaleet lautaselle ja koristele versoilla ja yrteillä. Tarjoile juustopiirakan kera.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 8,5 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoreita yrttejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search