Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vintagekakku

Yllätä vieraat pastellinsävyisellä vintagekakulla. Unikonsiemenillä ja sitruunankuorella pilkutettu kakkupohja saa täytteekseen täyteläistä mascarponekermaa ja silkkistä sitruunakreemiä. Vintagekakun pursotuksiin tarvitset muutaman erilaisen pursotinterän sekä pursotinpusseja.

Vintagekakku
Vintagekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 4 kananmunia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna

Kostutus

  • ¾ dl vettä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria

Täyte

Kuorrute

  • 350 g
    Valio voita, huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 pkt (8 dl) tomusokeria
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0 kg keltaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • 0 kg säilykekirsikoita

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (ø 18 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.
  2. Valmista kakkupohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voisokerivaahtoon samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet muutamassa erässä vaahtoon. Lisää maito ja kuoriraaste, sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  4. Yhdistä kostutuksen vesi, sitruunamehu ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
  5. Valmista täyte. Vaahdota mascarpone, kerma ja rahka yhdessä kulhossa kuohkeaksi jämäkäksi vaahdoksi. Siirrä täyte pursotinpussiin.
  6. Kokoa kakku. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin ja kostuta sitruunavedellä. Levitä pohjalle kerros täytevaahtoa ja pursota vaahdosta ympyränmuotoinen rinkula reunojen myötäisesti pohjavaahdon pinnalle. Lusikoi puolet sitruunakreemistä vaahdon keskelle jäävään pesään. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja toista kuten edellä. Aseta päällimmäiseksi kakkupohjan alin kerros leikkuupinta alaspäin ja kostuta pinta. Levitä pursuava täyte lastalla kakun reunoille. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
  7. Valmista voikreemikuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri. Lisää tomusokeria vaahtoon vähin erin samalla vaahdottaen. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin, jatka vaahdottamista usean minuutin ajan. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Värjää vaahto keltaisella elintarvikevärillä. Mausta halutessasi vaniljalla. Valmis voikreemi on kuohkeaa, silkkistä ja helposti levittyvää.
  8. Siirrä noin 2/3 kuorrutetta erilliseen kulhoon. Kuorruta kakun pinta tasaisesti lopulla kuorrutteella. Jaa taikina kahteen erilaisella pursotintyllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele kakku pursotuksin mieleiseksi. Aseta kirsikat kakun pinnalle.

Vinkki

Varrelliset sokeriliemeen säilötyt kirsikat voit korvata varrettomilla kirsikoilla tai tuoreilla kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 360 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 34,5 g
Rasva 23,1 g
Tyydyttynyt rasva 13,3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltaista elintarvikeväriä
  • säilykekirsikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search