Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Persikka-vadelma levykakku

Levykakku on helposti koottava täytekakku. Trendikäs persikansävyinen kakku kätkee sisäänsä melban makumaailman

Persikka-vadelma levykakku
Persikka-vadelma levykakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja (1 kpl)

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 2 tlk (à 235 g) säilykepersikoita mehussa
  • 300 g kotimaisia vadelmia

Kuorrute

  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl tomusokeria
  • 0 kg elintarvikeväriä, persikka tai keltaista ja punaista

Lisäksi

  • 0 kg pakastekuivattua vadelmaa

Ohje

  1. Valmista kaksi levykakkupohjaa. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa 8-10 min.
  2. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
  3. Valuta persikat, ota mehu talteen. Kuutioi persikat.
  4. Puolita kakkupohjat, tasoita tarvittaessa reunoja. Kostuta pohja persikkamehulla. Levitä 1/3 vaahtoa pohjan päälle. Lisää pinnalle persikoita. ja vadelmia. Toista samoin loput kaksi täytekerrosväliä. Siirrä kakku peitettynä tekeytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
  5. Vaahdota kuorrutteen kerma, mausta sokerilla. Värjää kerma halutessasi persikan sävyiseksi. Kuorruta kakku ohuelti kermalla. Piirrä kakun pintaan ääriviivat leikattaville paloille. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja vadelmarouheella.

Vinkki

Pintaan piirretyillä leikkausviivoilla voit säädellä kakkupalan palakokoa, jolloin tarjottavaa riittää isommallekin porukalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • elintarvikeväriä
  • pakastekuivattua vadelmaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search