Lettukakku

Reseptiyhteistyö: Mari

Lettukakku

Reseptiyhteistyö: Mari

1 h

Rapeareunaiset voissa paistetut letut kootaan upeaksi kakuksi lettukemuihin. Lettukakussa maistuvat tutut lettujen lisukkeet: hillo, vaniljarahka, kermavaahto ja marjat. Valmista letut joko tuoreesta maidosta tai kätevästä maitojauheesta.

Ainekset

Lettutaikina tuoreesta maidosta

4 kpl
munaa
1 l
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 dl

Lettutaikina maitojauheesta

1 l
vettä
2 kpl
munaa
3 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Täytteet

400 g
3 ½ dl
hilloa
2 dl
500 g
tuoreita marjoja

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki
  2. Tuoreella maidolla: Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.
  3. Maitojauheella: Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi.
  4. Anna lettutaikinan turvota 20 min.
  5. Paista Oivariini rasvassa kuumalla muurinpohja- tai paistinpannulla keskikokosia lettuja (n. 15 kpl). Yritä tehdä letuista suunnilleen samankokoisia..
  6. Vatka kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
  7. Aloita kakun kokoaminen. Levitä joka toiseen väliin vaniljarahkaa ja joka toiseen hilloa.
  8. Lusikoi tai pursota kermavaahto lettukakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö