Mansikkakakku

Mansikkakakku

6 h 5 min
keskitaso
182 kcal / 100g
3
2

Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesän juhlapöytiin. Mansikkakakku itsessään on hyvä syy järjestää juhlat ja kutsua ystävät koolle! ( Kuvassa Mansikkaperhonen )

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
mansikkahilloa
1 l (500 g)
tuoreita mansikoita

Päälle

8 dl (400 g)
tuoreita mansikoita

Kiille

1 ½ dl
vettä
¾ dl
hyytelösokeria

Pursotus

3 dl
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta. Sivele pohja mansikkahillolla. .
  7. Lohko mansikat päälle. Ripota mansikoille sokeria. Levitä päälle kermavaahtoa. Kokoa toinen kerros ja aseta kansilevy päälle. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla
  8. Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.
  9. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele kiillettä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla.
  10. Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  11. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota mansikkakakun reunat.
  12. MANSIKKAPERHONEN

  13. Valmista kuten Mansikkakakku, mutta
  14. * Varaa täyte- ja kuorrutuskermaa 4 dl ja pursotukseen 5dl.
  15. * Leikkaa täytetty kakku puoliksi ja ja aseta kaarevat osat vastakkain. Kuorruta kakku kermavaahdolla..
  16. * Kokonaisia mansikoita riittää koristeluun 5 dl. Osan mansikoista voit kastaa sulatettuun suklaaseen tai valkosuklaaseen.
  17. * Kiillettä ei tarvita. Pursota kakun reunat

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)