
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
4 h 35 min
Yhteensä
6 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.78
tähteä viidestä
23 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
perunajauhoja
- 1 dl ohratärkkelystä
Voit kokeilla myös - 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 500 g tuoreita mansikoita
- 1½ dl mansikkahilloa
Päälle
- 500 g tuoreita mansikoita
Pursotus
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina Ø 23 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40 min.
- Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Vaahdota kerma. Mausta. Lohko mansikat.
- Sivele pohja mansikkahillolla, levitä päälle kermavaahtoa ja lisää mansikat. Kokoa toinen kerros samoin ja aseta kansi päälle. Sivele kansi lopulla kermavaahdolla.
- Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.
- Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä paletilla kakun reunoille ja pursota pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
181 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
18,4 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa