Mansikkakakku

Mansikkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikkakakku

Mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesän juhlapöytiin. Mansikkakakku itsessään on hyvä syy järjestää juhlat ja kutsua ystävät koolle!

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
tekeytyminen
4 h
uunissa
35 min
Yhteensä
6 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
1717 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja

tai 1 dlohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

1 prk (3,3 dl)
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 l (500 g)
tuoreita mansikoita
1 ½ dl
mansikkahilloa

Päälle

1 l (500 g)
tuoreita mansikoita

Pursotus

1 prk (3,3 dl)
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina Ø 23 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40 min.
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  6. Vaahdota kerma. Mausta. Lohko mansikat.
  7. Sivele pohja mansikkahillolla, levitä päälle kermavaahtoa ja lisää mansikat. Kokoa toinen kerros samoin ja aseta kansi päälle. Sivele kansi lopulla kermavaahdolla.
  8. Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.
  9. Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
  10. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä paletilla kakun reunoille ja pursota pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
184 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.