Siirry sisältöön
Mansikkakakku

Mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesän juhlapöytiin. Mansikkakakku itsessään on hyvä syy järjestää juhlat ja kutsua ystävät koolle!

Mansikkakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 1½ dl mansikkahilloa

Päälle

  • 500 g tuoreita mansikoita

Pursotus

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina Ø 23 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40 min.
  4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  6. Vaahdota kerma. Mausta. Lohko mansikat.
  7. Sivele pohja mansikkahillolla, levitä päälle kermavaahtoa ja lisää mansikat. Kokoa toinen kerros samoin ja aseta kansi päälle. Sivele kansi lopulla kermavaahdolla.
  8. Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.
  9. Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
  10. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä paletilla kakun reunoille ja pursota pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 10,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search