Siirry sisältöön
Raparperireseptit

Raparperireseptit

Happamanmakean raparperin sadosta saadaan nauttia yleensä jo toukokuussa. Parhaillaan raparperi on tuoreena, mutta sen voi myös säilöä hilloksi keitettynä tai paloiksi pakastettuna syksyn ja talven herkkuja odottamaan. Raparperin lehdet ovat myrkyllisiä, mutta sen mehevät varret ovat syötäviä.

Raparperi sopii leivontaan, jälkiruokiin ja lisukkeeksi. Kesä on raparperin kulta-aikaa, jolloin herkutellaan raparperipiirakalla, raparperirahkalla, raparperijäätelöllä ja monilla muilla raparperiherkuilla. Raparperikiisseli on raparperipiirakan ohella klassikko. Raparperikiisseli nautitaan yleensä vaahdotetun kerman tai vaniljajäätelön kanssa. Kesän raikkaana juomana voit puolestaan tarjoilla mansikka-raparperisangriaa joko alkoholilla tai ilman.

25 reseptiä

Search