Juhannusprinsessa

Juhannusprinsessa
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Juhannusprinsessa

Juhannusprinsessa

Prinsessakakku koristautuu juhannuksena valkoiseen kuorrutukseen ja kukkaseppeleeseen. Sisällä maistuu raikas raparperi ja täyteläinen vanilja.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Valmistusajat yhteensä
25 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
2 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vanijakreemi

2 prk (à 200 g)
2 rasiaa (à 200 g)

Raparperitäyte

300 g
raparperia paloiteltuna
100 g
mansikoita paloiteltuna
2 rkl
vettä
1 ½ dl
hillosokeria

Kuorrutus ja koristelu

500 g
valkoista sokerimassaa
syötäviä kukkia
tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita vaniljakreemi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Laita täyte kylmään odottamaan kakun täyttämistä.
  6. Valmista raparperitäyte. Kuumenna raparperit, mansikat ja vesi kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen n. 15 min. Jäähdytä.
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 1,5 l) kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
  8. Levitä väleihin ohuelti raparperitäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
  9. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
  10. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä massa pois. Koristele kakku kukilla seppeleen tyyliin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.