Siirry sisältöön
Raparperipiirakka pellillinen

Raparperipiirakka pellillinen

Alkukesän raparperit maistuu ihanalle piirakassa, jonka mausteena on aromikas inkivääri. Tee piirakkaa kerralla koko pellillinen ja pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat myöhempää herkkunälkää varten.

Raparperipiirakka pellillinen

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmuna
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 750 g raparperia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Muruseos

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun


Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kerma-maito.
  2. Taputtele taikina jauhoisin käsin voidellulle uunipannulle, myös reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
  3. Keitä raparperi, inkivääri ja fariinisokeri kattilassa, kunnes raparperit on pehmeitä. Lisää pieneen vesitilkaan sekoitettu perunajauho samalla sekoittaen. Levitä esipaistetulle pohjalle.
  4. Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos raparperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search