Raparperipiirakka pellillinen

Raparperipiirakka pellillinen

Alkukesän raparperit maistuu ihanalle piirakassa, jonka mausteena on aromikas inkivääri. Tee piirakkaa kerralla koko pellillinen ja pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat myöhempää herkkunälkää varten.

1 h
keskitaso
291 kcal / 100g
1
1

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

200 g
2 dl
sokeria
3
kananmuna
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
1 ½ dl

Täyte

750 g
raparperia
1 rkl
tuoretta inkivääriä
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
perunajauhoja

Muruseos

100 g
1 dl
sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kerma-maito.
  2. Taputtele taikina jauhoisin käsin voidellulle uunipannulle, myös reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
  3. Keitä raparperi, inkivääri ja fariinisokeri kattilassa, kunnes raparperit on pehmeitä. Lisää pieneen vesitilkaan sekoitettu perunajauho samalla sekoittaen. Levitä esipaistetulle pohjalle.
  4. Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos raparperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)