Raparperi-vadelma-murupiirakka

Raparperi-vadelma-murupiirakka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Raparperi-vadelma-murupiirakka

Raparperi-vadelma-murupiirakka

Perinteinen murupiirakka on marjapiirakoiden klassikko. Tässä mehevässä ja pinnalta rapsakassa piiraassa on täytteenä kevään tuoretta raparperia ja vadelmia pakastimesta.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
77 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
150 g
1 ½ dl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
2
kananmunaa
1 dl
300 g
raparperia
200 g
vadelmia
ripaus
kanelia

Tarjoiluun

1 prk

Ohje

  1. Sulata voi ja lisää siihen kuivat ainekset. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota n. 1/3 talteen, siitä tule muruseos piirakan pinnalle.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen kanamunat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
  3. Kuori ja pilko raparperit. Lisää raparperipalat sekä vadelmat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia ja lusikoi murutaikina pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile vähän lämpöisenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.