Siirry sisältöön
Raparperi-tuorejuustopiirakka

Raparperi-tuorejuustopiirakka

Alkukesän raparperi on täydellinen makupari täyteläiselle vaniljatuorejuustolle. Tässä mehevässä piirakassa on sopivassa suhteessa pehmeää kakkupohjaa, kosteaa täytettä ja rapeaa pintaa. Kakkupohja valmistetaan gluteenittomista jauhoista, joten piirakka sopii useimpien ruokavalioon.

Raparperi-tuorejuustopiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

Inkiväärikerma

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl jauhettua inkivääriä

Ohje

  1. Kuumenna uuni tasalämmöllä 200 asteeseen, kiertoilmalla 175 asteeseen.
  2. Aloita valmistus täytteestä. Paloittele raparperit. Keitä sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes enin neste on haihtunut ja seos hilloutuu.
  3. Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita munat, sokeri, sulatettu voi ja maito. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm).
  4. Esipaista uunin keskiosassa 15 min.
  5. Sekoita hiukan jäähtyneeseen raparperihillokkeeseen tuorejuusto. Lusikoi pohjalle reunoja myöden. Ripottele pinnalle rouhittu valkosuklaa ja kaurahiutaleet.
  6. Paista vielä n. 15 min, kunnes piirakka on hyytynyt.
  7. Vaahdota kerma, mausta.
  8. Tarjoa hiukan jäähtyneen piirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 258 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 32,4 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search