Raparperi-tuorejuustopiirakka

Raparperi-tuorejuustopiirakka

Alkukesän raparperi on täydellinen makupari täyteläiselle vaniljatuorejuustolle. Tässä mehevässä piirakassa on sopivassa suhteessa pehmeää kakkupohjaa, kosteaa täytettä ja rapeaa pintaa. Kakkupohja valmistetaan gluteenittomista jauhoista, joten piirakka sopii useimpien ruokavalioon.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
2 ¾ dl
gluteenitonta jauhoseosta , Sunnuntai
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

400 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rasia (200 g)
100 g
valkosuklaata
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Inkiväärikerma

1 dl
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
jauhettua inkivääriä

Ohje

  1. Kuumenna uuni tasalämmöllä 200 asteeseen, kiertoilmalla 175 asteeseen.
  2. Aloita valmistus täytteestä. Paloittele raparperit. Keitä sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes enin neste on haihtunut ja seos hilloutuu.
  3. Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita munat, sokeri ja kuohukerma. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm).
  4. Esipaista uunin keskiosassa 10 min.
  5. Sekoita hiukan jäähtyneeseen raparperihillokkeeseen tuorejuusto. Lusikoi pohjalle. Ripottele pinnalle rouhittu valkosuklaa ja kaurahiutaleet.
  6. Paista vielä n. 15 min, kunnes piirakka on hyytynyt.
  7. Mittaa kermapurkkiin mausteet. Sulje korkki ja ravista voimakkaasti n. 10 sek.
  8. Tarjoa hiukan jäähtyneen piirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
289 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›