
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.38
tähteä viidestä
8 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g raparperia
- 1 dl sokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 100 g valkosuklaata
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Inkiväärikerma
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl jauhettua inkivääriä
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni tasalämmöllä 200 asteeseen, kiertoilmalla 175 asteeseen.
- Aloita valmistus täytteestä. Paloittele raparperit. Keitä sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes enin neste on haihtunut ja seos hilloutuu.
- Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita munat, sokeri, sulatettu voi ja maito. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm).
- Esipaista uunin keskiosassa 15 min.
- Sekoita hiukan jäähtyneeseen raparperihillokkeeseen tuorejuusto. Lusikoi pohjalle reunoja myöden. Ripottele pinnalle rouhittu valkosuklaa ja kaurahiutaleet.
- Paista vielä n. 15 min, kunnes piirakka on hyytynyt.
- Vaahdota kerma, mausta.
- Tarjoa hiukan jäähtyneen piirakan kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
32,4 g
Rasva
12,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa