Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-tuorejuustopiirakka

Alkukesän raparperi on täydellinen makupari täyteläiselle vaniljatuorejuustolle. Tässä mehevässä piirakassa on sopivassa suhteessa pehmeää kakkupohjaa, kosteaa täytettä ja rapeaa pintaa. Kakkupohja valmistetaan gluteenittomista jauhoista, joten piirakka sopii useimpien ruokavalioon.

Raparperi-tuorejuustopiirakka
Raparperi-tuorejuustopiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa tai 75 g sulatettua voita
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, Sunnuntai
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g raparperia
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 100 g valkosuklaata
  • ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita

Lisäksi


Ohje

  1. Aloita valmistus täytteestä. Paloittele raparperit. Keitä sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes enin neste on haihtunut ja seos hilloutunut.
  2. Valmista pohja. Sekoita munat, sokeri, Oivariini ja maito. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm).
  3. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskiosassa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kananmuna tasaisesti tuorejuustoon. Lusikoi seos pohjan päälle reunoille asti. Levitä raparperihillo tuorejuuston päälle. Ripottele pinnalle rouhittu valkosuklaa ja kaurahiutaleet.
  5. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt.
  6. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search