Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperi-mansikkapiirakkaa kesäisempää piirakkaa saa hakea ja tämä jos joku piirakka vie ajatukset aurinkoon.

Ainekset25 palaa

25 palaa
200 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 l
raparperipaloja
1 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
3 rkl
vettä
1 l
mansikoita

Tarjoiluun

Valio Eila® vispikermaa vaahdotettuna

tai Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta laktoositon

Ohje

  1. Mittaa raparperipalat ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes raparperi on hiukan pehmentynyt. Lisää vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Anna seoksen kiehahtaa. Pane kattila kylmään veteen jäähtymään.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle sekä hiukan reunoille.
  3. Kaada jäähtynyt raparperiseos sekä halkaistut mansikat pohjalle. Paista 175 asteessa 20 - 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)