Siirry sisältöön

Marjapiirakat

Marjapiirakoissa maistuvat mansikat, mustikat, puolukat ja monet muut herkulliset marjat. Piirakat sopivat juhliin ja arjen pieniin herkkuhetkiin, ja ne maistuvat niin vasta uunista nostettuina kuin myös jääkaappikylminä. Voit tarjota marjapiirakkaa sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kera. Marjapiirakka on takuuvarma tarjottava kahvin kylkeen. Voit käyttää marjapiirakoissa niin tuoreita kuin pakastemarjojakin.

Valion reseptivalikoimasta löydät omat ohjeet eri marjoille, helpot ja nopeat reseptit sekä tietenkin ohjeet marjapiiraan valmistamiseen pellillä. Alkukesän varma hitti on raparperipiirakka. Vielä kesäisemmän saat raparperipiirakasta, kun lisäät mukaan mansikoita. Loppukesästä sen sijaan saattaisi maistua helppo mustikkapiirakka. Perinteisestä mustikkapiirakasta on monia eri variantteja. Voit lisätä täytteeseen jogurttia, sitruunaa tai vaniljaa. Voit myös leipoa mustikkapiirakasta niin vegaanisen kuin gluteenittoman version.

Oletko vielä kokeillut puoloffeeta tai galettea? Jos et, niin nyt olisi viimein aika! Katso kaikki marjapiirakkareseptit – onko oma suosikkisi klassinen mamman marjapiirakka vai kenties suussa sulava mustikkapiirakka?

42 reseptiä

Search