Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka

Raikas, sitruunan kuorella maustettu mustikkapiirakka maistuu kaikille. Raikas ja mehevä täyte syntyy kermaviilin, rahkan ja kananmunien seoksesta. Tiesitkö, että piirakan voi valmistaa myös valaurautapaistinpannussa? Katso "skillet pie" vinkit ohjeesta.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
grahamjauhoja
tai ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 dl (200 g)
pakastemustikoita
1
sitruunan kuori raastettuna
2 tl
perunajauhoja
1 prk (250 g)
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
1 dl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita.
  2. Levitä taikina jauhotetuin käsin ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauho ja sitruunankuoriraaste. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.
  4. Yhdistä maitorahka, kermaviili, munat ja sokeri kulhossa. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa 40 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Vinkki

Valmista piirakka valurautapannuun (pyyhkäise pinta tarvittaessa rasvalla). Annoksesta riittää kahteen ø 18 cm pannuun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
9 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)