Siirry sisältöön
Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka

Raikas, sitruunan kuorella maustettu mustikkapiirakka maistuu kaikille. Raikas ja mehevä täyte syntyy kermaviilin, rahkan ja kananmunien seoksesta. Tiesitkö, että piirakan voi valmistaa myös valaurautapaistinpannussa? Katso "skillet pie" vinkit ohjeesta.

Sitruunainen mustikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 dl (240 g) pakastemustikoita
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 tl perunajauhoja
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita.
  2. Levitä taikina jauhotetuin käsin ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauho ja sitruunankuoriraaste. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.
  4. Yhdistä maitorahka, kermaviili, munat ja sokeri kulhossa. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa 40 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

VINKKI - Skillet pie

  1. Valmista piirakka valurautapannuun (pyyhkäise pinta tarvittaessa rasvalla). Annoksesta riittää kahteen ø 18 cm pannuun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 25,4 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search