Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka

Raikas, sitruunan kuorella maustettu mustikkapiirakka maistuu kaikille. Raikas ja mehevä täyte syntyy kermaviilin, rahkan ja kananmunien seoksesta. Tiesitkö, että piirakan voi valmistaa myös valaurautapaistinpannussa? Katso "skillet pie" vinkit ohjeesta.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
grahamjauhoja

tai dlruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

4 dl (200 g)
pakastemustikoita
1
sitruunan kuori raastettuna
2 tl
perunajauhoja
250 g
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
1 dl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita.
  2. Levitä taikina jauhotetuin käsin ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauho ja sitruunankuoriraaste. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle.
  4. Yhdistä maitorahka, kermaviili, munat ja sokeri kulhossa. Kaada marjojen päälle.
  5. Paista marjapiirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa 40 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Valmista piirakka valurautapannuun (pyyhkäise pinta tarvittaessa rasvalla). Annoksesta riittää kahteen ø 18 cm pannuun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.