Jogurtti-mustikkapiirakka

Jogurtti-mustikkapiirakka

Samettinen marjapiirakka ilahduttaa kahvipöydässä. Kermaviilin sijasta mustikkapiirakkaa mehevöittää vaniljajogurtti.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
2
kananmunaa
1 dl
¾ tl
sitruunankuorta

tai 0.5 tlkardemummaa

Täyte

200 g (3 - 4 dl)
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
1
kananmuna
2 dl
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet.
  2. Lisää Oivariini, munat ja jogurtti. Mausta sitruunankuorella (pese ensin sitruuna kuumalla vedellä, raasta ohut pintakuori) tai hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina uunivuokaan (Ø 27 - 30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.
  4. Ripota marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.
  5. Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›