Jogurtti-mustikkapiirakka

Jogurtti-mustikkapiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jogurtti-mustikkapiirakka

Jogurtti-mustikkapiirakka

Samettinen marjapiirakka ilahduttaa kahvipöydässä. Kermaviilin sijasta mustikkapiirakkaa mehevöittää vaniljajogurtti.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1212 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
2
kananmunaa
1 dl
¾ tl
sitruunankuorta

tai 0.5 tlkardemummaa

Täyte

200 g (3 - 4 dl)
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
1
kananmuna
2 dl
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet.
  2. Lisää Oivariini, munat ja jogurtti. Mausta sitruunankuorella (pese ensin sitruuna kuumalla vedellä, raasta ohut pintakuori) tai hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina uunivuokaan (Ø 27 - 30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.
  4. Ripota marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.
  5. Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›