Siirry sisältöön
Jogurtti-mustikkapiirakka

Jogurtti-mustikkapiirakka

Samettinen marjapiirakka ilahduttaa kahvipöydässä. Kermaviilin sijasta mustikkapiirakkaa mehevöittää vaniljajogurtti.

Jogurtti-mustikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valiojogurtti® vaniljaa
    Valiojogurtti® on klassikko jo vuosien takaa ja yhä edelleen Suomen suosituin jogurtti. Pehmeä ja täyteläinen…
    Valiojogurtti® 1 kg vanilja laktoositon
  • ¾ tl
    sitruunankuorta

Täyte

  • 3-4 dl (200 g) mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl
    Valiojogurtti® vaniljaa
    Valiojogurtti® on klassikko jo vuosien takaa ja yhä edelleen Suomen suosituin jogurtti. Pehmeä ja täyteläinen…
    Valiojogurtti® 1 kg vanilja laktoositon
  • ½ dl sokeria

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet.
  2. Lisää Oivariini, munat ja jogurtti. Mausta sitruunankuorella (pese ensin sitruuna kuumalla vedellä, raasta ohut pintakuori) tai hienonnetulla kardemummalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina uunivuokaan (Ø 27 - 30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.
  4. Ripota marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.
  5. Yhdistä muna, jogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 247 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 27,9 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search