Siirry sisältöön
Vaniljainen mustikkapiiras

Vaniljainen mustikkapiiras

Kaurataikina sopii mainiosti mustikoiden makuun. Tee piiras irtopohjavuokaan, joko sydänvuokaan tai tavalliseen, pyöreään vuokaan. Mustikkamehukoristelu viimeistelee leivonnaisen pinnan kauniiksi (ks. ohje).

Vaniljainen mustikkapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 3½ dl pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita

Täyte

  • 180 g mustikoita
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria

Koristekuvio

  • 9 g mustikoita
  • 1 tl limetti- tai sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  4. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
  5. Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Koristekuvio: Paseeraa 1 rkl mustikoita (painele siivilän läpi niin, että saat vähän mustikkamehua). Lisää sen joukkoon limetti- tai sitruunamehu ja sokeri.
  7. Lusikoi mustikkamehu tortun pinnalle kahdeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (tai sydämeksi, jos käytät sydänvuokaa). Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio.
  8. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki

Voit tehdä piiraan myös sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search