
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
57 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
8 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- 3½ dl pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita
Täyte
- 180 g mustikoita
- 1 tl perunajauhoja
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
Koristekuvio
- 9 g mustikoita
- 1 tl limetti- tai sitruunamehua
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Sekoita Oivariini, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
- Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
- Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
- Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
- Koristekuvio: Paseeraa 1 rkl mustikoita (painele siivilän läpi niin, että saat vähän mustikkamehua). Lisää sen joukkoon limetti- tai sitruunamehu ja sokeri.
- Lusikoi mustikkamehu tortun pinnalle kahdeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (tai sydämeksi, jos käytät sydänvuokaa). Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio.
- Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
28,8 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa