Vaniljainen mustikkapiiras

Vaniljainen mustikkapiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vaniljainen mustikkapiiras

Vaniljainen mustikkapiiras

Kaurataikina sopii mainiosti mustikoiden makuun. Tee piiras irtopohjavuokaan, joko sydänvuokaan tai tavalliseen, pyöreään vuokaan. Mustikkamehukoristelu viimeistelee leivonnaisen pinnan kauniiksi (ks. ohje).

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
37 min
Yhteensä
57 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

1 dl
½ dl
sokeria
1
kananmuna
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita

Täyte

3 dl
mustikoita
1 tl
perunajauhoja
1 rasia (200 g)
1
kananmuna
½ dl
sokeria

Koristekuvio

1 rkl
mustikoita
1 tl
limetti- tai sitruunamehua
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  4. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
  5. Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Koristekuvio: Paseeraa 1 rkl mustikoita (painele siivilän läpi niin, että saat vähän mustikkamehua). Lisää sen joukkoon limetti- tai sitruunamehu ja sokeri.
  7. Lusikoi mustikkamehu tortun pinnalle kahdeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (tai sydämeksi, jos käytät sydänvuokaa). Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio.
  8. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä piiraan myös sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›