Vaniljainen mustikkapiiras

Vaniljainen mustikkapiiras

57 min
keskitaso
291 kcal / 100g
18
25

Kaurataikina sopii mainiosti mustikoiden makuun. Tee piiras irtopohjavuokaan, joko sydänvuokaan tai tavalliseen, pyöreään vuokaan. Mustikkamehukoristelu viimeistelee leivonnaisen pinnan kauniiksi (ks. ohje).

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 dl
½ dl
sokeria
1
kananmuna
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita

Täyte

3 dl
mustikoita
1 tl
perunajauhoja
1 rasia (200 g)
1
kananmuna
½ dl
sokeria

Koristekuvio

1 rkl
mustikoita
1 tl
limetti- tai sitruunamehua
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  4. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
  5. Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
  6. Koristekuvio: Paseeraa 1 rkl mustikoita (painele siivilän läpi niin, että saat vähän mustikkamehua). Lisää sen joukkoon limetti- tai sitruunamehu ja sokeri.
  7. Lusikoi mustikkamehu tortun pinnalle kahdeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (tai sydämeksi, jos käytät sydänvuokaa). Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio.
  8. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
  9. Tarjoa jäähtyneenä.

Vinkki

Voit tehdä piiraan myös sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)