Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Suomen metsien kulta, mustikka, maistuu mehevänä piirakkana rukiisen murun kera myös vegaanisena.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 dl
öljyä , kookos tai rypsi
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua

Täyte

2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
200 g
tuoreita mustikoita
2 tl
perunajauhoja

Ruismuruseos

½ dl
öljyä , kookos tai rypsi
2 dl
ruishiutaleita
1 dl
talkkunajauhoja
1 ½ dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Nypi kookosöljy, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Lusikoi Bake & Dessert -purkilliset rennosti pohjalle. Sekoita mustikat ja perunajauho, levitä seos piirakalle.
  5. Sekoita kulhossa öljy, ruishiutaleet, talkkuna ja fariinisokeria. Ripottele pinnalle.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 45 min, kunnes pinnan muruseos on ruskea ja rapsakka. Piirakan täyte on uunissa hyllyvä, se jämäköityy jäähtyessään. Anna jäähtyä hyvin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
295 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.