Gluteeniton mustikkagalette

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton mustikkagalette

Gluteeniton mustikkagalette

Galette eli avopiiras on ihana kesäleivonnainen. Sen voi täyttää mieleisillään marjoilla tai hedelmillä. Tämä gluteeniton galette saa pinnalleen mehevän mustikkatäytteen.

40 min
keskitaso
287 kcal / 100g
0
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset8 annosta

8 annosta
3 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
100 g
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

1 prk
1 tl
vaniljasokeria
200 g
mustikoita
½ dl
hillosokeria

Voiteluun ja reunoille

1
kananmuna
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa apuna jauhoseosta.
  3. Mausta crème fraîche vaniljasokerilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin että levyn reunoista jää kauttaaltaan 3 cm tyhjää.
  4. Sekoita mustikoihin hillosokeri (jos käytät pakastemustikoita , sekoita joukkoon myös 1 rkl perunajauhoja). Lusikoi mustikat pohjan päälle.
  5. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille sokeria.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›