
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
-
1 prk
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g mustikoita
- ½ dl hillosokeria
Voiteluun ja reunoille
- 1 kananmuna
- 1 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa apuna jauhoseosta.
- Mausta crème fraîche vaniljasokerilla ja levitä tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin että levyn reunoista jää kauttaaltaan 3 cm tyhjää.
- Sekoita mustikoihin hillosokeri (jos käytät pakastemustikoita, sekoita joukkoon myös 1 rkl perunajauhoja). Lusikoi mustikat pohjan päälle.
- Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille sokeria.
- Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
286 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
32,5 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa