Mustikkapiirakka pellillinen

Mustikkapiirakka pellillinen

45 min
helppo
260 kcal / 100g
9
13

Mehevä mustikkatäyte pehmeän piirakkapohjan ja rapean muruseoksen välissä. Loppukesän sato on tässä piirakassa parhaimmillaan.

Ainekset15 annosta

15 annosta

Muruseos

1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Taikina

2 dl
sokeria
1 dl
6 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1 prk (400 g)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Pinnalle

400 g
mustikoita
2 tl
perunajauhoja

Tarjoiluun

Ohje

  1. Valmista ensin piirakan pinnalle tuleva muruseos. Sekoita ainekset, nosta sivuun.
  2. Valmista taikina: Yhdistä sokeri, Oivariini, munat ja jogurtti. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille ( n. 28 x 35 cm).
  4. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä mustikat taikinan päälle.
  5. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
11 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)