Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka koostuu rapean maukkaasta murupinnasta ja sen alla olevasta mehevän mustikkaisesta kakkukerroksesta. Piirakan voi tehdä sekä tuoreista mustikoista että pakastemustikoista. Herkuttele vaniljakastikkeen kera!

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
55 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
1 rasia (200 g)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
4 dl
mustikoita

Muruseos

1 dl
cashewpähkinöitä , kuorellisia manteleita tai kaura-ruishiutaleita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Muruseos

  2. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  3. Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  4. Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  5. Lisää sokerit, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
  6. Taikina

  7. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  8. Yhdistä Oivariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  9. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
  10. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  11. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  12. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
  13. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna.
Vinkki

Vinkki

Piirakka kypsyy parhaiten pinnoitetussa vuoassa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kastele leivinpaperi ensin ja rypistä taipuisaksi. Näin tehden paperi asettuu helpommin vuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.