
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.25
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 4 dl (240 g) mustikoita
Muruseos
- 1 dl cashewpähkinöitä, tai kuorellisia manteleita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
Jaa resepti
Ohje
Muruseos
- Aloita muruseoksen valmistuksesta.
- Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
- Lisää sokerit, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
Taikina
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä Oivariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
- Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
- Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
- Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
34,3 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa