Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka

1 h 10 min
helppo
297 kcal / 100g
6
8

Mustikkamurupiirakka koostuu rapean maukkaasta murupinnasta ja sen alla olevasta mehevän mustikkaisesta kakkukerroksesta. Piirakan voi tehdä sekä tuoreista mustikoista että pakastemustikoista. Herkuttele vaniljakastikkeen kera!

Ainekset

15 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
1 rasia (200 g)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
4 dl
mustikoita

Muruseos

1 dl
cashewpähkinöitä , kuorellisia manteleita tai kaura-ruishiutaleita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Muruseos

  2. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  3. Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  4. Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  5. Lisää sokerit, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
  6. Taikina

  7. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  8. Yhdistä Oivariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  9. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
  10. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  11. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  12. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
  13. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna.

Vinkki

Piirakka kypsyy parhaiten pinnoitetussa vuoassa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kastele leivinpaperi ensin ja rypistä taipuisaksi. Näin tehden paperi asettuu helpommin vuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)