Kaura-mustikkapiirakka

Kaura-mustikkapiirakka

50 min
keskitaso
279 kcal / 100g
2
2

Kaurainen mustikkapiirakka on täydellinen päätös onnistuneelle marjaretkelle. Mikäli metsä tarjoaa ei oo:ta, voi mustikat kipaista nopeasti pakastealtaasta ja alta aika yksikön on herkullinen piirakka valmis.

Ainekset

10 annosta

Pohja

100 g
3 dl
kaurahiutaleita
½ dl
kaurajauhoja
1 ½ dl
fariinisokeria
¾ tl
kardemummaa
1
luomu kananmuna

Täyte

400 g
(pakaste)mustikoita
½ dl
fariinisokeria
2 ½ - 3 rkl
perunajauhoja

Tarjoiluun

3 dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmän voin joukkoon kuivat aineet. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina ( Ø 23 cm) piirakka- tai irtopohjakakkuvuoan pohjalle ja reunoille n. 1 cm:n korkeudelle. Jätä taikinaa hiukan muruiksi piirakan pinnalle.
  3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat pohjalle. Ripottele päälle taikinanokareita.
  4. Paista uunin ala-/keskisosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki.
  5. Tarjoa vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kerman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)