Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

Herkullinen ja helppo täyte makealle piirakalle syntyy vaniljakastikkeesta. Sitruunaisen piirakkapohjan ja raikkaiden vadelmien kanssa lempeän makea vaniljakastike toimii todella hyvin.

50 min
keskitaso
224 kcal / 100g
5
5

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua

Täyte

1 prk (500 g)
1 rasia (150 g)
2
kananmunaa
1 rkl
maissitärkkelystä
200 g
tuoreita vadelmia
50 g
valkosuklaata , Fazer leivontasuklaa

Ohje

  1. Nypi voi, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita vaniljakastike, crème fraîche, munat ja maissitärkkelys siivilöitynä. Kaada pohjalle. Asettele pinnalle vadelmat ja rouhi valkosuklaata.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
224 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
89 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)