Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

Herkullinen ja helppo täyte makealle piirakalle syntyy vaniljakastikkeesta. Sitruunaisen piirakkapohjan ja raikkaiden vadelmien kanssa lempeän makea vaniljakastike toimii todella hyvin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua

Täyte

1 prk (500 g)
1 prk (150 g)
2
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
200 g
tuoreita vadelmia
50 g
valkosuklaata , Fazer leivontasuklaa

Ohje

  1. Nypi voi, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita vaniljakastike, crème fraîche, munat ja maissitärkkelys siivilöitynä. Kaada pohjalle. Asettele pinnalle vadelmat ja rouhi valkosuklaata.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›