Vadelma-suklaakakku

Vadelma-suklaakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vadelma-suklaakakku

Vadelma-suklaakakku

Mehevä ja pehmoinen suklaakakku on varma valinta juhlatarjoiluihin. Vadelma tuo tuhdin kaakaon ja suklaan rinnalle sopivasti raikkautta tehden kakusta kerrassaan vastustamattoman.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
4 h
uunissa
35 min
Yhteensä
5 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaakaojauhetta
3 rkl
kahvijauhetta (pika)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
2 ½ dl
1 dl
2 ½ dl
kiehuvaa vettä

Vadelma-suklaatäyte

100 g
4 dl
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
100 g
tummaa suklaata ,esim. Fazer vadelmaleivontasuklaa
1 rasia (200 g)

Lisäksi

vadelmia

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. Jos paistat kakkupohjan yhdessä vuoassa, pidennä paistoaikaa n .10 min. (Kuvan kakku on tehty ohjeen määrillä kolmikerroksisena kolmessa Ø 20 cm:n vuoassa.)
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa samalla vatkaten. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä seokseen ja vatkaa alhaisella teholla kunnes täyte on kuohkeaa ja kiiltävää.
  5. Levitä n. 1/3 täytteestä kakkupohjien väliin. Painele täytteen joukkoon tuoreita vadelmia tai kohmeisia pakastevadelmia.
  6. Levitä loppu täyte kakun reunoille ja pinnalle.
  7. Koristele esim. syötävillä kukilla ja tuoreilla vadelmilla.
Vinkki

Vinkki

* Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
314 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›