Punajuuri-vadelmagalette

Punajuuri-vadelmagalette
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Punajuuri-vadelmagalette

Punajuuri-vadelmagalette

Pellille leivottu piirakka eli galette saa täytteeksi täyteläistä vaniljaa, punajuurta sekä vadelmia. Sadonkorjuun maut kruunataan tuoreella rosmariinilla ja vaahterasiirapilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
vetäytyminen
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

1 prk (200 g)
2 kpl
raakaa punajuurta
100 g
vadelmia
1 tl
tuoretta rosmariinia

Lisäksi

1
kananmuna voiteluun
2 rkl
mantelilastuja
( 2 rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa )

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Levitä vaniljakreemi taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Asettele punajuuriviipaleet lomittain kreemin päälle ja lisää vadelmat ja tuoreet rosmariinin lehdet pinnalle.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille mantelilastuja. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
  5. Valuta pinnalle halutessasi siirappia tai hunajaa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.