Siirry sisältöön
Punajuuri-vadelmagalette

Punajuuri-vadelmagalette

Pellille leivottu piirakka eli galette saa täytteeksi täyteläistä vaniljaa, punajuurta sekä vadelmia. Sadonkorjuun maut kruunataan tuoreella rosmariinilla ja vaahterasiirapilla.

Punajuuri-vadelmagalette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 2 raakaa punajuurta
  • 100 g vadelmia
  • 1 tl tuoretta rosmariinia

Lisäksi

  • 1 kananmuna voiteluun
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja kuivat ainekset tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja painele tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna puolisen tuntia.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Levitä vaniljakreemi taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Asettele punajuuriviipaleet lomittain kreemin päälle ja lisää vadelmat ja tuoreet rosmariinin lehdet pinnalle.
  4. Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille mantelilastuja. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.
  5. Valuta pinnalle halutessasi siirappia tai hunajaa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search