Kettukakku lastenjuhliin

Kettukakku lastenjuhliin
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kettukakku lastenjuhliin

Kettukakku lastenjuhliin

Kettukakku kätkee sisällee sitruunainen vadelmapohjan, joka on kostean mehevä ja maukas. Sitruunainen tuorejuustovaahto toimii sekä kakun täytteenä, että kuorrutteena. Muistathan tehdä ketun korvat jo edellisenä päivänä kuivumaan, jotta ne pysyvät terhakkana juhlapöydässä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
uunissa
35 min
koristelu
12 h
Yhteensä
14 h 5 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Sitruuna-vadelmakakkupohja

200 g
3 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 ½ dl
2 - 3 (n. 1 ½ dl)
sitruunan mehu ja raastettu kuori
200 g
pakastevadelmia
1 rkl
perunajauhoja

Täyte ja kuorrutus

1 prk (3,3 dl)
2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
tomusokeria
2 dl

Koristeluun

n. 250 g
valkoista ja mustaa sokerimassaa
oranssia elintarvikeväriä
2
cocktailtikkua

Ohje

  1. Aloita kakun tekeminen sokerimassakorvista. Myös kakkupohjat voi tehdä etukäteen valmiiksi.
  2. Kakkupohjat

  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  4. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä kuoriraasteen kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
  5. Sekoita perunajauhotetut vadelmat kevyesti taikinaan, ettei taikina värjäydy.
  6. Pohjusta kolme Ø 16 - 18 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit tehdä kakun samoilla määrillä myös kahteen Ø 23 cm:n vuokaan. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi. En suosittele pohjan paistamista yhdessä vuoassa.
  7. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.
  8. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. Kakkupohjat säilyvät jääkaapissa peitettynä useamman päivän ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
  9. Täyte ja kuorrutus

  10. Vaahdota kerma, tuorejuusto ja tomusokeri, kunnes seos on kuohkea ja kiiltävä. Värjää seoksesta n. 2/3 oranssilla elintarvikevärillä. Tällä kuorrutetaan kakun pinta ja tehdään pursotukset kakun päälle.
  11. Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan ohuelti vadelmamarmeladia ja puolet valkoisesta tuorejuustovaahdosta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja täytä kuten edellä. Nosta päälle viimeinen kakkupohja.
  12. Laita oranssi tuorejuustovaahto pursotinpussiin, jossa on pienehkö tähtitylla. Pursota ensin vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti. Tasoita pinta lastalla, ota ylimääräinen lastaan jäävä vaahto takaisin pursotinpussiin. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
  13. Koristelu

  14. Tee sokerimassassa ketulle korvat. Korvien on hyvä antaa kuivua yön yli, jotta ne pysyvät pystyssä kakun päällä. Värjää pieni pala valkoista sokerimassaa oranssiksi. Kauli ohueksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä ja leikkaa levystä kaksi kolmiota. Leikkaa valkoisesta massasta hiukan pienemmät kolmiot ja mustasta vielä pienemmät. Liimaa kolmiot sisäkkäin pienellä tipalla vettä. Painele yhteen kevyesti sormella. Pujota korvien alalaitaan cocktailtikku ja taivuta korvia hiukan kuperiksi. Korvat voi kuivattaa esim. juomalasissa. Tee mustasta massasta silmät ja nenä vasta juuri ennen tarjoilua. Sokerimassat kannattaa säilyttää hyvin kelmutettuina pimeässä.
  15. Ennen tarjoilua: Kauli valkoisesta massasta pitkä, lähes kakun ympäri yltävä levy. Leikkaa päädyt kaarevasti, ne tulevat kakun eteen ketun poskiksi. Nosta levy kakun ympärille sen alalaitaan. Kiinnitä korvat, silmät ja nenä. Käytä tarvittaessa apuna elintarvikeliimaa tai pientä vesitippaa. Pursota ketulle etuhiukset.
Vinkki

Vinkki

Tuorejuustovaahto kostuttaa sokerimassan pidemmässä säilytyksessä ja kakku alkaa hikoilla alareunasta, siksi valkoinen sokerimassa kannattaa kiinnittää vasta kohtuullisen lähellä tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›