Vadelmacurd ja mustikkacurd

Vadelmacurd ja mustikkacurd
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vadelmacurd ja mustikkacurd

Vadelmacurd ja mustikkacurd

Käytä marjaisia curdeja eli makeita, täyteläisiä marjatahnoja leivonnaisten (täytekakut, kääretortut) täytteisiin tai paahtoleivän ja lettujen päälle sipaistuina. Curdit sopivat myös hedelmien ja marjojen dippailuun sekä jälkiruokamaljoihin. Kokeile myös juustojen kanssa!

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
6 h
Yhteensä
6 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset2 annosta (à n. 400 g)

2 annosta (à n. 400 g)

Mustikkacurd

200 g
mustikoita
2 dl
hillosokeria
2
keltuaista
100 g
1 mm
kardemummaa

Vadelmacurd

200 g
vadelmia
2 dl
hillosokeria
( 1 varsi (vahvaa)
tuoretta minttua )

tai vaniljatankoa
2
keltuaista
100 g

Ohje

  1. Vadelmacurd

  2. Mittaa vadelmat ja hillosokeri kattilaan. Lisää halutessasi joukkoon pala halkaistua vaniljatankoa tai tuoreen mintun varsi. Keitä ilman kantta 8 - 9 min.
  3. Poista mintunoksa tai vaniljatanko.
  4. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdia saat n. 150 g)
  5. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
  6. Mustikkacurd

  7. Mittaa mustikat ja hillosokeri kattilaan. Lisää kardemumma ja vadelmaseokseen minttuoksa. Keitä ilman kantta 6 - 8 min. Sulata joukkoon voi.
  8. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Nosta sivuun.
  9. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
  10. Käyttö ja säilytys

  11. Käytä curdeja leivonnaisten (täytekakut, kääretortut) täytteisiin, paahtoleivän ja lettujen kanssa tarjoiltuina, hedelmien ja marjojen dippailuun, jälkiruokamaljoihin. Marjaisat curdit sopivat myös juustotarjoiluun.
  12. Siirrä curdit puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Ne säilyvät reilu pari viikkoa jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
323 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.