Vhh-porkkanakakku

Vhh-porkkanakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Vhh-porkkanakakku

Vhh-porkkanakakku

Vähähiilihydraattinen porkkanakakku on gluteeniton, eikä siihen lisätä sokeria. Kakku on kuitenkin erittäin mehevä, maukas ja herkullinen, joten se sopii myös niille, jotka eivät noudata erityisruokavalioita.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset8 palaa

8 palaa
2
luomu kananmunaa
½ dl
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
100 g
100 g
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
kookosjauhoa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 dl
mantelirouhetta
3 dl (n. 150 g)
porkkanaraastetta

Kuorrutus

200 g
50 g
1 rkl
sitruunamehua
stevia sweet crystal -makeutusjauhetta maun mukaan

Ohje

  1. Sekoita muna ja makeutusjauhe. Sulata voi.
  2. Lisää voi, crème fraîche, keskenään yhdistetyt kuivat aineet sekä porkkanaraaste taikinan joukkoon. Sekoita.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja reunat voideltuun sekä mantelijauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 16 - 18 cm).
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin, mieluiten yön yli.
  5. Vaahdota kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle.
  6. Koristele esim. kookoslastuilla tai mantelirouheella ja appelsiinin kuorisuikaleilla.
  7. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä yön yli. Kakun voi pakastaa kuorrutuksineen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.