Täytetty porkkanakakku

Täytetty porkkanakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Täytetty porkkanakakku

Täytetty porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on yksi kahviloiden suosikkikakkuja. Kanelilla ja muskottipähkinällä maustettu kakku täytetään ja kuorrutetaan sulatejuustokuorrutuksella.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
uunissa
30 min
Yhteensä
3 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
2 ½ dl
fariinisokeria
2 ½ dl
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
½ tl
muskottipähkinää
1 rkl
leivinjauhetta
5 dl
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
saksanpähkinöitä

Täyte ja kuorrutus

1 prk (250 g)
75 g
4 dl
tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota fariinisokeri ja Oivariini. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
  4. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. (Jos paistat taikinan yhdessä vuoassa, paistoaika on n. 45 min.)
  5. Anna pohjien jäähtyä pöydällä. (Halkaise pohja jäähtyneenä, jos paistoit kakun yhdessä vuoassa.)
  6. Vatkaa Koskenlaskija ja sulatettu voi tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Valmis kuorrutus on kiiltävää ja tasaista.
  7. Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjien väliin ja puolet pinnalle. Koristele pähkinöillä.
Vinkki

Vinkki

Porkkanakakun voi pakastaa täytettynä ja kuorrutettuna tai ilman.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
368 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.