Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.88
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl fariinisokeria
-
2½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 kananmunaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 rkl leivinjauhetta
- 5 dl (250 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota fariinisokeri ja Oivariini. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
- Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. (Jos paistat taikinan yhdessä vuoassa, paistoaika on n. 45 min.)
- Anna pohjien jäähtyä pöydällä. (Halkaise pohja jäähtyneenä, jos paistoit kakun yhdessä vuoassa.)
- Vatkaa Koskenlaskija ja sulatettu voi tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Valmis kuorrutus on kiiltävää ja tasaista.
- Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjien väliin ja puolet pinnalle. Koristele pähkinöillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
356 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
38,1 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.