
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl fariinisokeria
-
2½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 kananmunaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 rkl leivinjauhetta
- 5 dl (250 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota fariinisokeri ja Oivariini. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
- Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. (Jos paistat taikinan yhdessä vuoassa, paistoaika on n. 45 min.)
- Anna pohjien jäähtyä pöydällä. (Halkaise pohja jäähtyneenä, jos paistoit kakun yhdessä vuoassa.)
- Vatkaa Koskenlaskija ja sulatettu voi tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähin erin samalla vatkaten. Valmis kuorrutus on kiiltävää ja tasaista.
- Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjien väliin ja puolet pinnalle. Koristele pähkinöillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
359 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
41,4 g
Rasva
19,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa