Lohi-salaattikakku

Lohi-salaattikakku

3 h 10 min
keskitaso
179 kcal / 100g
0
4

Runsaasti kasviksia ja salaattia sisältävät voileipäkakut eli salaattikakut ovat tämän kevään ja kesän trendikkäin tarjottava erilaisissa juhlissa ja kohtaamisissa. Porkkanaleipä, kasvikset ja lämminsavulohi yhdistyvät tässä ohjeessa raikkaaksi kokonaisuudeksi, jolla kelpaa herkutella läheisten kanssa.

Ainekset

8 annosta

Porkkanaleipä

2 dl
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
25 g
1 (125 g)
porkkana raastettuna
6 ½ dl
vehnäjauhoja

Kostutus

1 dl
kasvislientä

Täyte ja koristelu

2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
¼ tl
suolaa
ripaus
jauhettua mustapippuria
300 g
kesäkasviksia , esim. paprika, kurkku, kesäkurpitsa ja kesäsipuli
n. 200 g
lämminsavulohta
100 g
jääsalaattia

Ohje

  1. Porkkanaleipä

  2. Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää muna, sulatettu voi ja porkkanaraaste, sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot.
  3. Kaada taikina voideltuun ø 22 - 23 cm :n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota 1 h.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä hyvin.
  5. Täyttäminen

  6. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  8. Halkaise porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuelti pois.
  9. Kostuta leipälevyt. Pursota tai levitä pohjille tuorejuusto-kermaseosta. Laita toiseen väliin salaattia ja kasviskuutioita ja toiseen salaattia ja lohta.
  10. Pursota pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja lohella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)