Siirry sisältöön
Lohi-salaattikakku

Lohi-salaattikakku

Runsaasti kasviksia ja salaattia sisältävät voileipäkakut eli salaattikakut ovat tämän kevään ja kesän trendikkäin tarjottava erilaisissa juhlissa ja kohtaamisissa. Porkkanaleipä, kasvikset ja lämminsavulohi yhdistyvät tässä ohjeessa raikkaaksi kokonaisuudeksi, jolla kelpaa herkutella läheisten kanssa.

Lohi-salaattikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Porkkanaleipä

  • 2 dl
    Valio Eila® kevytmaitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 25 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 (125 g) porkkana raastettuna
  • 6½ dl vehnäjauhoja

Kostutus

  • 1 dl kasvislientä

Täyte ja koristelu

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ⅓ tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 6 dl kesäkasviksia, esim. kurkkua ja kesäkurpitsaa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 100 g jääsalaattia

Ohje

Porkkanaleipä

  1. Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää muna, sulatettu voi ja porkkanaraaste, sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot.
  2. Kaada taikina voideltuun ø 22 - 23 cm :n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota 1 h.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä hyvin.

Täyttäminen

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  3. Halkaise porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuelti pois.
  4. Kostuta leipälevyt. Pursota tai levitä pohjille tuorejuusto-kermaseosta. Laita toiseen väliin salaattia ja kasviskuutioita ja toiseen salaattia ja lohta.
  5. Pursota pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja lohella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 18,2 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search