Suolainen jouluhalko

Suolainen jouluhalko
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suolainen jouluhalko

Suolainen jouluhalko

Jouluisen kalapöydän voi tarjoilla myös kääretortun muodossa. Maukas kylmäsavulohitäyte ja suolainen mäti tekevät tästä leivonnaisesta joulupöydän uuden vakiovieraan. Kääretortun valmistuksessa ei ole käytetty jauhoja lainkaan, joten se sopii myös gluteenitonta tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
25 min
koristelu
20 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

5
kananmunaa
½ rasiaa ( à 200 g)
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Täyte

1 ½ rasiaa ( à 200 g)
1 prk ( 120 g)
200 g
graavilohta suikaloituna
1 dl
hienonnettua tilliä

Pinnalle

1 rasia ( 200 g)
1 dl
50 g
mätiä
3
retiisiä
tilliä

Ohje

  1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuais-tuorejuustoseos.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista 150 asteessa 20 - 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota tuorejuusto ja smetana. Levitä seos torttulevylle. Hienonna lohi ja tilli. Levitä tasaisesti pinnalle.
  6. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Leikkaa päätypalat vinottain ja aseta oksan tyngiksi. Anna tekeytyä kylmässä.
  7. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Kuorruta. Viimeistele mädillä, retiisiviipaleilla ja tililllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.