Siirry sisältöön
Suolainen jouluhalko

Suolainen jouluhalko

Jouluisen kalapöydän voi tarjoilla myös kääretortun muodossa. Maukas kylmäsavulohitäyte ja suolainen mäti tekevät tästä leivonnaisesta joulupöydän uuden vakiovieraan. Kääretortun valmistuksessa ei ole käytetty jauhoja lainkaan, joten se sopii myös gluteenitonta tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

Suolainen jouluhalko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 1½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 200 g graavilohta suikaloituna
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Pinnalle


Ohje

  1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuais-tuorejuustoseos.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista 150 asteessa 20 - 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota tuorejuusto ja smetana. Levitä seos torttulevylle. Hienonna lohi ja tilli. Levitä tasaisesti pinnalle.
  6. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Leikkaa päätypalat vinottain ja aseta oksan tyngiksi. Anna tekeytyä kylmässä.
  7. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Kuorruta. Viimeistele mädillä, retiisiviipaleilla ja tililllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search