Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku

Hyydytetty suolainen lohijuustokakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti pohjaksi tähän kakkuun, mutta kokeile halutessasi myös saaristolaisleipää.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

200 g
hapankorppuja
75 g

Täyte

5
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
300 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
250 g
kurkkua
2 dl
1 rasia (200 g)
1 rasia (200 g)
2 dl
½ dl
sitruunamehua
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa

Koristeluun

kirsikkatomaatteja viipaleina
retiisejä viipaleina
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 20-22 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 - 5 h tai yön yli.
  4. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.