Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku

Hyydytetty kylmäsavustetusta lohesta valmistettu kakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti tähän kakkuun.

5 h 40 min
keskitaso
226 kcal / 100g
0

Ainekset18 annosta

18 annosta

Pohja

200 g
hapankorppuja
75 g
3/4 - 1 dl

Täyte

5
liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
300 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
½ (250 g)
kurkkua
2 dl
3 rasiaa (à 200 g)
2 dl
½ dl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa

Koristeluun

150 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
kurkkua

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 26 - 28 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi ja maito. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 - 5 t tai yön yli.
  4. Irrota kakku vuoasta ja koristele lohiruusukkeilla ja kurkulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›