Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku

Hyydytetty kylmäsavustetusta lohesta valmistettu kakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti tähän kakkuun.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

200 g
hapankorppuja
75 g

Täyte

5
liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
300 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
½ (250 g)
kurkkua
2 dl
1 rasia
1 rasia
2 dl
½ dl
sitruunamehua
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa

Koristeluun

kirsikkatomaatteja viipaleina
retiisejä viipaleina
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 20-22 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 - 5 t tai yön yli.
  4. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›