Siirry sisältöön
Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tämä lohivoileipäkakku saa sisäänsä mehukkaan savulohitäytteen. Pintaa koristaa raikkaasti parsa, retiisi, kurkku ja lohen mäti.

Lohivoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12 viipaletta grahampaahtoleipää

Täyte

  • 400 g lämminsavulohta
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 3 rkl kapriksia
  • ½ tl musta- tai valkopippuria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl tilliä hienonnettuna

Kostutukseen

  • ¼ dl sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • ripaus suolaa

Päälle

  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 rasia tuoretta, vihreää parsaa esim. miniparsaa
  • 0 kg herneenversoja
  • 0 kg retiisejä
  • 50 g kirjolohen mätiä

Ohje

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
  2. Sekoita täytteen ainekset.
  3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
  4. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  6. Halkaise pikkuparsat ja asettele pystyyn kakun reunoille. Asettele myös versot reunoille. Koristele voileipäkakun pinta ohuiksi höylätyillä retiisilastuilla sekä lusikoi mätiä pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 9 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • herneenversoja
  • retiisejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search