Lohivoileipäkakku

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tämä lohivoileipäkakku saa sisäänsä mehukkaan savulohitäytteen. Pintaa koristaa raikkaasti parsa, retiisi, kurkku ja lohen mäti.

11 h
keskitaso
156 kcal / 100g
1
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

12 isoa viipaletta
grahampaahtoleipää

Täyte

400 g
lämminsavulohta
1 prk (200 g)
3 rkl
kapriksia
½ tl
musta- tai valkopippuria
2 - 3 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
tilliä hienonnettuna

Kostutukseen

¼ dl
sitruunamehua
¾ dl
vettä
ripaus
suolaa

Päälle

2 rasia (à 200 g)
1 rasia
tuoretta, vihreää parsaa esim. miniparsaa
herneenversoja
retiisejä
50 g
kirjolohen mätiä

Ohje

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
  2. Sekoita täytteen ainekset.
  3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
  4. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  6. Halkaise pikkuparsat ja asettele pystyyn kakun reunoille. Asettele myös versot reunoille. Koristele voileipäkakun pinta ohuiksi höylätyillä retiisilastuilla sekä lusikoi mätiä pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›