Savulohivoileipäkakku

Savulohivoileipäkakku

12 h 50 min
haastava
192 kcal / 100g
3
3

Näyttävä voileipäkakku syntyy kun käyttää pohjana itse leivottua, pyöreää vuokaleipää. Leivän voi pakastaa jo hyvissä ajoin ennen juhlakiireitä.

Ainekset

10 annosta

Pohja

1
vaaleaa leipää yksi pyöreä vaalea vuokaleipä

Täyte

400 g
savukirjolohta perattuna
1 prk (200 g)
1
keltainen paprika
½ dl
sitruunamehua
1 ½ dl
ruohosipulia ja/tai tilliä
2 rkl
Dijon-sinappia dijonsinappimajoneesia

Kostutukseen

n. 2 dl
kasvislientä

Päälle

1 rasia (200 g)
1 pussi (150 g)
½ dl
75 g
kylmäsavustettua kirjolohta
tilliä
keltaista paprikaa
tuoretta kurkkua

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla savukala esim. monitoimikoneella. Lisää crème fraîche, paloiteltu paprika, sitruunamehu, hienonnettu yrtti ja dijon-sinappimajoneesi. Anna koneen käydä hetki, jotta aineet sekoittuvat
  2. Poista vuokaleivästä ohuelti reunat ja leikkaa leipä kolmeen osaan vaakaviipaleiksi.
  3. Aseta alimmaiseksi leivän ylin viipale ja kostuta kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle puolet lohitäytteestä. Jatka seuraava kerros samaan tyyliin. Kostuta päällimmäiseksi tuleva leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, juustoraaste ja ruokakakerma tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakku kauttaaltaan juustomassalla. Koristele kylmäsavulohiviipaleilla, kasviksilla ja tuoreilla yrteillä.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
13 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)