Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Savulohivoileipäkakku

Näyttävä voileipäkakku syntyy kun käyttää pohjana itse leivottua, pyöreää vuokaleipää. Leivän voi pakastaa jo hyvissä ajoin ennen juhlakiireitä.

Savulohivoileipäkakku
Savulohivoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 vaaleaa leipää yksi pyöreä vaalea vuokaleipä

Täyte

  • 400 g savukirjolohta perattuna
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 keltainen paprika
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1½ dl ruohosipulia ja/tai tilliä
  • 2 rkl Dijon-sinappia dijonsinappimajoneesia

Kostutukseen

  • 2 dl kasvislientä

Päälle

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuusto
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • ½ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 75 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 0 kg tilliä
  • 0 kg keltaista paprikaa
  • 0 kg kurkkua

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla savukala esim. monitoimikoneella. Lisää crème fraîche, paloiteltu paprika, sitruunamehu, hienonnettu yrtti ja dijon-sinappimajoneesi. Anna koneen käydä hetki, jotta aineet sekoittuvat
  2. Poista vuokaleivästä ohuelti reunat ja leikkaa leipä kolmeen osaan vaakaviipaleiksi.
  3. Aseta alimmaiseksi leivän ylin viipale ja kostuta kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle puolet lohitäytteestä. Jatka seuraava kerros samaan tyyliin. Kostuta päällimmäiseksi tuleva leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, juustoraaste ja ruokakakerma tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakku kauttaaltaan juustomassalla. Koristele kylmäsavulohiviipaleilla, kasviksilla ja tuoreilla yrteillä.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal
Proteiini 9,6 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tilliä
  • keltaista paprikaa
  • kurkkua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search