Kalavoileipäkakku

Kalavoileipäkakku

11 h
keskitaso
187 kcal / 100g
10
26

Voileipäkakut kuuluvat suomalaiseen juhlapöytään. Lohivoileipäkakku on pöydän varma suosikki, joka valmistuu yksinkertaisista, mutta maistuvista raaka-aineista.

Ainekset

15 annosta

Pohja

15 isoa viipaletta
grahampaahtoleipää

Täyte

400 g
savukirjolohta perattuna
1 prk (200 g)
2 tl
sitruunapippuria
2 - 3 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
ruohosipulia ja/tai tilliä

Kostutukseen

¼ dl
sitruunamehua
¾ dl
vettä

Päälle

1 rasia (200 g)
75 g
kylmäsavustettua kirjolohta
100 g
katkarapuja
kurkkua
ruohosipulia ja/tai tilliä

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla savukala esim. monitoimikoneella. Lisää crème fraîche, mausteet ja hienonnettu yrtti. Anna koneen käydä hetki, jotta aineet sekoittuvat
  2. Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta (55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleet pullasudilla.
  3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle. Levitä 1/4 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
  4. Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
12 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)