Siirry sisältöön
Kalavoileipäkakku

Kalavoileipäkakku

Voileipäkakut kuuluvat suomalaiseen juhlapöytään. Lohivoileipäkakku on pöydän varma suosikki, joka valmistuu yksinkertaisista, mutta maistuvista raaka-aineista.

Kalavoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12 viipaletta grahampaahtoleipää

Täyte

  • 400 g savukirjolohta
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½ tl musta- tai valkopippuria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl ruohosipulia ja/tai tilliä

Kostutukseen

  • ¼ dl sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • ripaus suolaa

Päälle

  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 75 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 kurkku
  • 0 kg minisalaattisekoitusta
  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Sekoita savukalan joukkoon crème fraîche, mausteet ja hienonnettu yrtti.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
  3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
  4. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  6. Koristele voileipäkakku: Kieritä kylmäsavulohiviipaleet ruusuiksi. Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita esim. juustohöylällä ja kieritä ne ruusukkeiksi. Koristele loppu pinta salaattisekoituksella ja tillin oksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • minisalaattisekoitusta
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search