Kalavoileipäkakku

Kalavoileipäkakku

Voileipäkakut kuuluvat suomalaiseen juhlapöytään. Lohivoileipäkakku on pöydän varma suosikki, joka valmistuu yksinkertaisista, mutta maistuvista raaka-aineista.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

12 isoa viipaletta
grahampaahtoleipää

Täyte

400 g
savukirjolohta
1 prk (200 g)
½ tl
musta- tai valkopippuria
2 - 3 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
ruohosipulia ja/tai tilliä

Kostutukseen

¼ dl
sitruunamehua
¾ dl
vettä
ripaus
suolaa

Päälle

2 rasia (à 200 g)
75 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1
kurkku
minisalaattisekoitusta
tilliä

Ohje

  1. Sekoita savukalan joukkoon crème fraîche, mausteet ja hienonnettu yrtti.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
  3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
  4. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  5. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
  6. Koristele voileipäkakku: Kieritä kylmäsavulohiviipaleet ruusuiksi. Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita esim. juustohöylällä ja kieritä ne ruusukkeiksi. Koristele loppu pinta salaattisekoituksella ja tillin oksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
12 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)