Kotimaisen kalan voileipäkakku

Kotimaisen kalan voileipäkakku

Tämän voileipäkakun raaka-aineissa on suosittu kotimaista mausta tinkimättä. Kakku onkin omiaan juhlistamaan suomalaisten perhejuhlia tai vaikkapa itsenäisyyttä. Savukala- ja tillipestotäytteet täydentävät toisiaan ja lopputulos on aromikas ja mehevä.

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

5
vaaleaa vuokaleipäviipaletta , Fazer Laivuri

Savukalatäyte

200 g
savukalaa esim. Järki-särki tai lämminsavulohi
1 prk (150 g)
1 rkl
sitruunamehua

Tillipestotäyte

1 ½ dl
tilliä
100 g
fenkolia
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
½ dl
ruokaöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1 rasia (200 g)

Kostutukseen

¼ dl
sitruunamehua
¾ dl
vettä
ripaus
suolaa

Päälle

2 rasia (à 200 g)
1
kurkku
minisalaattisekoitusta
50 g
kirjolohen mätiä
rosmariinia

Ohje

  1. Sekoita kostutusliemen ainekset. Kostuta leipäviipaleet esim. pullasutia käyttäen.
  2. Valmista kalatäyte: Jos käytät särkisäilykettä, valuta enin liemi pois. Sekoita savukalan joukkoon crème fraîche ja sitruunamehu.
  3. Valmista tillipestotäyte: Laita ainekset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  4. Aseta leipäviipale kelmun päälle. Levitä ½ kalatäytteestä viipaleelle. Jatka seuraava väli tillipestotäytteellä, kolmas kalatäytteellä ja viimeinen tillipestotäytteellä.
  5. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Leikkaa voileipäkakun reunat tarvittaessa tasaiseksi. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle ja reunoille.
  7. Koristele voileipäkakku: Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita esim. juustohöylällä ja kieritä ne ruusukkeiksi. Koristele loppu pinta salaattisekoituksella, mädillä ja rosmariinin lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›