Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kotimaisen kalan voileipäkakku

Tämän voileipäkakun raaka-aineissa on suosittu kotimaista mausta tinkimättä. Kakku onkin omiaan juhlistamaan suomalaisten perhejuhlia tai vaikkapa itsenäisyyttä. Savukala- ja tillipestotäytteet täydentävät toisiaan ja lopputulos on aromikas ja mehevä.

Kotimaisen kalan voileipäkakku
Kotimaisen kalan voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 vaaleaa vuokaleipäviipaletta, Fazer Laivuri

Savukalatäyte

  • 200 g savukalaa esim. Järki-särki tai lämminsavulohi
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 rkl sitruunamehua

Tillipestotäyte

  • 1½ dl tilliä
  • 100 g tuoretta fenkolia
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • ½ dl ruokaöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon

Kostutukseen

  • ¼ dl sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • ripaus suolaa

Päälle

  • 2 rasia (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 kurkku
  • 0 kg minisalaattisekoitusta
  • 50 g kirjolohen mätiä
  • 0 kg rosmariinia

Ohje

  1. Sekoita kostutusliemen ainekset. Kostuta leipäviipaleet esim. pullasutia käyttäen.
  2. Valmista kalatäyte: Jos käytät särkisäilykettä, valuta enin liemi pois. Sekoita savukalan joukkoon vaahhdotettu crème fraîche ja sitruunamehu.
  3. Valmista tillipestotäyte: Laita ainekset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  4. Aseta leipäviipale kelmun päälle. Levitä ½ kalatäytteestä viipaleelle. Jatka seuraava väli tillipestotäytteellä, kolmas kalatäytteellä ja viimeinen tillipestotäytteellä.
  5. Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Leikkaa voileipäkakun reunat tarvittaessa tasaiseksi. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle ja reunoille.
  7. Koristele voileipäkakku: Leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita esim. juustohöylällä ja kieritä ne ruusukkeiksi. Koristele loppu pinta salaattisekoituksella, mädillä ja rosmariinin lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa
  • minisalaattisekoitusta
  • rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search