Tämän voileipäkakun raaka-aineissa on suosittu kotimaista mausta tinkimättä. Kakku onkin omiaan juhlistamaan suomalaisten perhejuhlia tai vaikkapa itsenäisyyttä. Savukala- ja tillipestotäytteet täydentävät toisiaan ja lopputulos on aromikas ja mehevä.
Pohja | |
---|---|
5 | vaaleaa vuokaleipäviipaletta , Fazer Laivuri |
Savukalatäyte | |
200 g | savukalaa esim. Järki-särki tai lämminsavulohi |
1 prk (150 g) | |
1 rkl | sitruunamehua |
Tillipestotäyte | |
1 ½ dl | tilliä |
100 g | fenkolia |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
1 dl | |
½ dl | ruokaöljyä |
ripaus | suolaa ja mustapippuria |
1 rasia (200 g) | |
Kostutukseen | |
¼ dl | sitruunamehua |
¾ dl | vettä |
ripaus | suolaa |
Päälle | |
2 rasia (à 200 g) | |
1 | kurkku |
minisalaattisekoitusta | |
50 g | kirjolohen mätiä |
rosmariinia |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.