Saaristolainen voileipäkakku

Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Saaristolainen voileipäkakku

Saaristolainen voileipäkakku

Saaristolaisleipä sopii kala-katkarapuvoileipäkakkuun kuin nenä päähän. Raikkkaan sitruunainen kakku maistuu pikkusuolaisena tai osana juhlapöytää.

12 h 45 min
keskitaso
193 kcal / 100g
5
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Anna
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

350 g
saaristolaisleipää
150 g

Kylmäsavulohitäyte

3
liivatelehteä
2 rasiaa (à 200 g)
1 prk (200 g)
150 g
kylmäsavulohta
1
punasipuli
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl
limemehua

Katkaraputäyte

3
liivatelehteä
2 rasiaa (à 200 g)
1 prk (200 g)
180 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
limemehua

Koristeluun

kakussa käytettäviä raaka-aineita

Ohje

  1. Hienonna leipä karkeasti monitoimikoneen leikkuuterällä tai veitsellä. Laita leipämuru muovi- tai lasikulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi kulhoon. Kuumenna mikrossa täydellä teholla, kunnes voi on sulanut. Samalla leipä rapeutuu hiukan.
  2. Levitä puolet seoksesta leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle.
  3. Valmista kylmäsavulohitäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli. Sekoita täytteen ainekset limemehua lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Levitä täyte pohjalle. Nosta jääkaappiin hyytymään toisen täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Valmista katkaraputäyte samaan tapaan kuin kylmäsavulohitäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut sekä tilli. Sekoita täytteen ainekset limemehua lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin.
  5. Levitä loppu leipä-voiseos hiukan hyytyneen kylmäsavulohitäytteen päälle. Kaada katkaraputäyte sen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli.
  6. Koristele kylmäsavulohella, katkaravuilla, tillillä ja kevätsipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›