Voileipäkakkuleivokset

Voileipäkakkuleivokset

1 h 5 min
keskitaso
262 kcal / 100g
0
0

Voileipäkakkuidealla voi tehdä yksilöityjä, suolaisia leivoksia. Ihanat voileipäkakkuleivokset saavat valkosipulisesta salaattijuustosta sekä kuorrutteen että täytteen. Pienempiin juhliin ohjeella syntyvät kahdeksan leivosta voivat olla juuri se oikea ratkaisu tarjoiluihin.

Ainekset

8 leivonnaista
1 prk (à 160 g)
2 prk (à 120 g)
12 viipaletta (300 g)
isoa paahtoleipää
½ dl

Punainen täyte

30 g
etikkapunajuurta

Lohitäyte

n. 100 g
graavilohta
pala (30 g)
purjoa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Koristeluun

graavilohta
varrellisia kapriksia
sitruuna- tai limettilohkoja
tuoreita yrttejä tai pieniä salaatinlehtiä

Ohje

  1. Valuta salaattijuusto huolellisesti siivilässä.
  2. Soseuta salaattijuusto ja smetana leikkuuterällä monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
  3. Ota kuorutetta varten reilu 1 dl seosta sivuun. Siirrä jäljelle jääneestä seoksesta puolet erilliseen kulhoon.
  4. Punajuuritäyte

  5. Lisää punajuuri paloiteltuna monitoimikoneen kulhoon salaatijuustoseokseen.
  6. Käytä konetta sen verran, että punajuuri hienontuu.
  7. Lohitäyte

  8. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai tilli.
  9. Lisää ne toiseen salaattijuustotäytteistä.
  10. Kokoaminen ja koristelu

  11. Kostuta leipäviipaleet maidolla.
  12. Levitä neljälle leivälle lohitäyte, neljälle punajuuritäyte. Kokoa leivät päällekkäin ja nosta leipäkannet päälle. Paina kevyesti, jotta täyte tasaantuu.
  13. Kelmuta leivät huolellisesti ja anna vetäytyä jääkaapissa 4 - 5 h tai yön yli.
  14. Poista kerrosleipien reunat ja leikkaa puoliksi. Kuorruta voileipäleivonnaisten päälipinta ja päädyt, jätä sivuilta täytteet näkyviin. Koristele.

Vinkki

* Leikkaa kerrosleivät puolittamisen sijaan neljään osaan. Saat 16 pikkuleivosta. Laita ne tarjolle esim. mataliin paperivuokiin.** Korvaa punajuuret kahdella aurinkokuivatulla tomaatilla ja kahdellla tuoreella tomaatilla (100 g). Poista tuoreista tomaateista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
17 g
Suola
1,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)