Voileipäkakkuleivokset

Voileipäkakkuleivokset
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Voileipäkakkuleivokset

Voileipäkakkuleivokset

Voileipäkakkuidealla voi tehdä yksilöityjä, suolaisia leivoksia. Ihanat voileipäkakkuleivokset saavat salaattijuustosta sekä kuorrutteen että täytteen. Pienempiin juhliin ohjeella syntyvät kahdeksan leivosta voivat olla juuri se oikea ratkaisu tarjoiluihin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
koristelu
20 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 leivonnaista

8 leivonnaista
1 prk (180 g)
2 prk (à 120 g)
12 viipaletta (300 g)
isoa paahtoleipää
½ dl

Punainen täyte

30 g
etikkapunajuurta

Lohitäyte

n. 100 g
graavilohta
pala (30 g)
purjoa hienonnettuna

tai 1 rkltuoretta tilliä
mustapippuria myllystä

Koristeluun

graavilohta
varrellisia kapriksia
sitruuna- tai limettilohkoja
tuoreita yrttejä tai pieniä salaatinlehtiä

Ohje

  1. Valuta salaattijuusto huolellisesti siivilässä.
  2. Soseuta salaattijuusto ja smetana leikkuuterällä monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
  3. Ota kuorutetta varten reilu 1 dl seosta sivuun. Siirrä jäljelle jääneestä seoksesta puolet erilliseen kulhoon.
  4. Punajuuritäyte

  5. Lisää punajuuri paloiteltuna monitoimikoneen kulhoon salaatijuustoseokseen.
  6. Käytä konetta sen verran, että punajuuri hienontuu.
  7. Lohitäyte

  8. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai tilli.
  9. Lisää ne toiseen salaattijuustotäytteistä.
  10. Kokoaminen ja koristelu

  11. Kostuta leipäviipaleet maidolla.
  12. Levitä neljälle leivälle lohitäyte, neljälle punajuuritäyte. Kokoa leivät päällekkäin ja nosta leipäkannet päälle. Paina kevyesti, jotta täyte tasaantuu.
  13. Kelmuta leivät huolellisesti ja anna vetäytyä jääkaapissa 4 - 5 h tai yön yli.
  14. Poista kerrosleipien reunat ja leikkaa puoliksi. Kuorruta voileipäleivonnaisten päälipinta ja päädyt, jätä sivuilta täytteet näkyviin. Koristele.
Vinkki

Vinkki

* Leikkaa kerrosleivät puolittamisen sijaan neljään osaan. Saat 16 pikkuleivosta. Laita ne tarjolle esim. mataliin paperivuokiin.** Korvaa punajuuret kahdella aurinkokuivatulla tomaatilla ja kahdellla tuoreella tomaatilla (100 g). Poista tuoreista tomaateista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.