
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.43
tähteä viidestä
7 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
2 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 dl sokeria
- 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 kananmunaa
-
4 dl
vehnäjauhoja
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Voit kokeilla myös - 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
-
1 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Koristelu
- ½ rkl tomusokeria
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/2 dl porkkanaraastetta koristeluun
- Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
- Levitä koristeluun säästetty porkkanaraaste leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle tomusokeri. Laita pelti uunin jälkilämpöön kakun jäähtymisen ajaksi.
- Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita voimakkaasti n. 1 min, jolloin kuorrutus jämäköityy. Voit myös vaahdottaa kuorrutuksen sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele porkkanaraaste koristeeksi porkkanakakun pinnalle. Lisää halutessasi koristeeksi muutama syötävä kukka
- HUOM! Jos valmistat kakun gluteenittomana, käytä sekä taikinaan että vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
333 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
32,9 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia