Helppo porkkanakakku

Helppo porkkanakakku

55 min
helppo
346 kcal / 100g
20
34

Tämä helppo porkkanakakku onnistuu myös aloittelevalta leipojalta: taikinan ainekset sekoitetaan yhteen eikä sähkövatkainta tarvita. Gluteeniton porkkanakakku syntyy korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Ainekset

10 annosta

Pohja

2 dl
2 dl
sokeria
3 dl (150 g )
hienoksi raastettua porkkanaa
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrute

1 rasia (200 g)
1 dl

Koristelu

½ rkl
tomusokeria
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/2 dl porkkanaraastetta koristeluun
  2. Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
  3. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
  4. Levitä koristeluun säästetty porkkanaraaste leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle tomusokeri. Laita pelti uunin jälkilämpöön kakun jäähtymisen ajaksi.
  5. Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita voimakkaasti n. 1 min, jolloin kuorrutus jämäköityy. Voit myös vaahdottaa kuorrutuksen sähkövatkaimella.
  6. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele porkkanaraaste koristeeksi porkkanakakun pinnalle. Lisää halutessasi koristeeksi muutama syötävä kukka
  7. HUOM! Jos valmistat kakun gluteenittomana, käytä sekä taikinaan että vuoan jauhotukseen gluteenitonta jauhoseosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
21 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)