
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
Kuorrute
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoaValio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristelu
- 0 kg paahdettuja mantelilastuja tai suikaleiksi leikattuja manteleita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
- Mittaa kattilaan sulatejuusto, voi ja maito. Kuumenna hitaasti, kunnes sulaa. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää samalla siivilöity tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri.
- Levitä lämmin kuorrute kakun päälle. Paahda pannulla mantelilastuja tai veitsellä leikattuja mantelisuikaleita. Ripottele ne koristeeksi porkkanakakun pinnalle
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
367 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
50,4 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- paahdettuja mantelilastuja