Jouluinen porkkanakakku

Jouluinen porkkanakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Jouluinen porkkanakakku

Jouluinen porkkanakakku

Mausteinen porkkanakakku on takuuvarma hitti myös joulupöytään. Mehevä kakkupohja ja sopivan hapokas tuorejuustokuorrute säilyy herkullisena läpi juhlapyhien, mikäli kakku ei katoa parempiin suihin nopeammin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
25 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
66 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
250 g
2 ½ dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 rkl
leivinjauhetta
5 dl
hienoksi raastettua porkkanaa

Täyte ja kuorrutus

2 rasiaa (à 200 g)
2 dl
½ dl
tomusokeria
1 tl
jauhettua inkivääriä

Koristeluun

pipareita
tuoretta rosmariinia
tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
  4. Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit pastaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
  5. Anna pohjien jäähtyä yön yli.
  6. Vatkaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri ja inkivääri tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrutusta kakkupohjien väliin ja pinnalle.
  8. Koristele pipareilla, rosmariinilla ja tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
335 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.