Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jouluinen porkkanakakku

Mausteinen porkkanakakku on takuuvarma hitti myös joulupöytään. Mehevä kakkupohja ja sopivan hapokas tuorejuustokuorrute säilyy herkullisena läpi juhlapyhien, mikäli kakku ei katoa parempiin suihin nopeammin.

Jouluinen porkkanakakku
Jouluinen porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 250 g hienoksi raastettua porkkanaa

Täyte ja kuorrutus

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Koristeluun

  • 0 kg pipareita
  • 0 kg tuoretta rosmariinia
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
  4. Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit pastaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
  5. Anna pohjien jäähtyä yön yli.
  6. Vatkaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri ja inkivääri tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrutusta kakkupohjien väliin ja pinnalle.
  8. Koristele pipareilla, rosmariinilla ja tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 326 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 30,9 g
Rasva 20,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pipareita
  • tuoretta rosmariinia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search