
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 25 min
Yhteensä
12 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.29
tähteä viidestä
7 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 250 g hienoksi raastettua porkkanaa
Täyte ja kuorrutus
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Koristeluun
- 0 kg pipareita
- 0 kg tuoretta rosmariinia
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
- Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min. (Voit pastaa taikinan myös uunipellillä levynä, paistoaika on silloin n. 20 min.)
- Anna pohjien jäähtyä yön yli.
- Vatkaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri ja inkivääri tasaiseksi.
- Levitä kuorrutusta kakkupohjien väliin ja pinnalle.
- Koristele pipareilla, rosmariinilla ja tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
327 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
31,3 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
11,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pipareita
- tuoretta rosmariinia
- tomusokeria