Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juuresleipä

Sämpylätaikinaan voi lisätä juureksia raasteena. Ne mehevöittävät ja maustavat taikinaa. Juuresleipään on lisätty myös papurouhetta. Näiden raaka-aineiden ansioista näistä sämpylöistä tulee täyttäviä juureslisän kera melkoisen täyttäviä sämpylöitä.

Juuresleipä
Juuresleipä

Ainesosat

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 5 dl vettä
 • 50 g hiivaa
 • 250 g porkkanaa
 • 50 g palsternakkaa
 • 1 dl härkäpapurouheseosta
 • ¾ tl suolaa
 • 2 dl grahamjauhoja
 • 2 dl kaurahiutaleita
 • 7 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl
  Valio Oivariini® vähemmän suolaa ValSa® rasvaa
  Tarkkailetko suolan määrää? Valio Oivariini® vähemmän suolaa on täynnä tuttua herkullista makua, mutta levitteen suolapitoisuus…
  Valio Oivariini® 350 g vähemmän suolaa ValSa® HYLA®

Ohje

 1. Kuori juurekset. Raasta ne monitoimikoneen hienoimmalla raastinterällä, laittaen juurespalojen väliin härkäpapurouhe. Näin se samalla hienontuu pienemmäksi. Rouheen voi hienontaa myös erikseen esim. pakastuspussissa kaulimen alla.
 2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja raaste-härkäpapurouheseos.
 3. Sekoita joukkoon grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön väh. 1/2 h, mielellään tunniksi.
 4. Alusta taikinajuureen vehnäjauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi Oivariini.
 5. Vaivaa taikinaa vielä jauhotetulla leivinpöydällä. Leivo tangoksi ja leikkaa 20 osaan.
 6. Pyöritä palat pulliksi. Paina jauhotettu sormi pullan läpi työtasoa vasten. Pyöritä pullaa niin, että pulllasta muotoutuu "rinkeli". Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinan alla 30 - 45 min.
 7. Avaa sämpylän reikää tarvittaessa ennen uunipellin laittamista uuniin. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min. Juuressämpylän muoto auttaa raskasta taikinaa kypsymään tasaisesti ja kohoamaan uunissa paremmin.

Vinkki

Härkäpapurouheseoksen voi korvata ohjeessa kaura- tai ruishiutaleilla. Näissä sämpylöissä on käytetty tavallisia sämpylöitä vähemmän suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 30,6 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 3,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search