
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 250 g porkkanaa
- 50 g palsternakkaa
- 1 dl härkäpapurouheseosta
- ¾ tl suolaa
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 7 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® vähemmän suolaa ValSa® rasvaaTarkkailetko suolan määrää? Valio Oivariini® vähemmän suolaa on täynnä tuttua herkullista makua, mutta levitteen suolapitoisuus…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori juurekset. Raasta ne monitoimikoneen hienoimmalla raastinterällä, laittaen juurespalojen väliin härkäpapurouhe. Näin se samalla hienontuu pienemmäksi. Rouheen voi hienontaa myös erikseen esim. pakastuspussissa kaulimen alla.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja raaste-härkäpapurouheseos.
- Sekoita joukkoon grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön väh. 1/2 h, mielellään tunniksi.
- Alusta taikinajuureen vehnäjauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi Oivariini.
- Vaivaa taikinaa vielä jauhotetulla leivinpöydällä. Leivo tangoksi ja leikkaa 20 osaan.
- Pyöritä palat pulliksi. Paina jauhotettu sormi pullan läpi työtasoa vasten. Pyöritä pullaa niin, että pulllasta muotoutuu "rinkeli". Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinan alla 30 - 45 min.
- Avaa sämpylän reikää tarvittaessa ennen uunipellin laittamista uuniin. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min. Juuressämpylän muoto auttaa raskasta taikinaa kypsymään tasaisesti ja kohoamaan uunissa paremmin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
3,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa