Siirry sisältöön
Maritozzo lohitäytteellä

Maritozzo lohitäytteellä

Roomalaisen keittiön klassikkoleivonnaisen maritozzon suolaisessa versiossa pehmeä briossisämpylä täytetään raikkaalla lohimoussella. Suolaisen maritozzon voit tarjota esimerkiksi aamiaisherkkuna tai italialaisen aterian alkupalana.

Maritozzo lohitäytteellä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Lohimousse

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
  • 1 pieni punasipuli, hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta tilliä halutessasi
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 0 kg suolaa ja mustapippuria ripaus

Voiteluun

  • 0 kg kananmuna voiteluun
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Lisäksi

  • 0 kg kirjolohen mätiä
  • 0 kg versoja

Ohje

  1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, vaivaa noin 10 minuuttia. Lisää voi joukkoon muutamassa erässä ja jatka vaivaamista vielä noin 10-15 minuuttia. Jätä taikina peitettynä kohoamaan tunniksi.
  2. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi pellille leivinpaperin päälle. Anna briossien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  3. Yhdistä voitelun kananmuna ja maito. Voitele briossit. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Yhdistä täytteen ainekset kulhossa, vaahdota hetki. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
  5. Halkaise briossit päältä keskeltä siten, että briossi jää pohjasta n. ½ cm:n matkalta kiinni. Avaa briossin halkeamaa ja pursota tai lusikoi lohimousse viillon sisään. Tasoita pinta lastalla. Koristele mädillä ja versoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 24,9 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja mustapippuria
  • kananmuna
  • kirjolohen mätiä
  • versoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search